X

85.000 de metri cubi de material RADIOACTIV riscă să se scurgă în Oceanul Pacific. Consecinţele ar fi CATASTROFALE

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Statele Unite a efectuat 1054 de teste nucleare (oficiale) din anul 1942 până în 1992. Testele au fost interzise în 1996, când tratatul a fost semnat de 183 de ţări. Deşi SUA nu a semnat tratatul, statul american a oprit testele care implicau explozii nucleare.

Majoritatea testelor nucleare au avut loc în deşertul Nevada şi în Insulele Marshall din Pacific, scrie The Vintage News.

În 1958, S.U.A. a efectuat o serie de 35 de teste nucleare la Pacific Proving Grounds care a lăsat extrem de multe urme, inclusiv o cantitate imensă de material radioactiv care trebuia înlăturat pentru a evita contaminarea mediului şi a numeroaselor ecosisteme din Oceanul Pacific.

Armata Statelor Unite a luat materialul şi l-a transferat pe Insula Runit, care este parte din Enewetak Atoll din Insulele Marshall. Insula a fost aleasă datorită (sau din cauza) unui crater imens care a rezultat în urma unei explozii nucleare din cadrul unui test, numit Cactus. Craterul avea forma ideală pentru construirea unui dom care să protejeze mediul de deşeul radioactiv acumulat de armată.

Craterul rezultat în urma testului Cactus. Credit: The Vintage News

Betonul are o grosime de 46 de centimetri şi structura este cunoscută sub numele de Domul Cactus. În ultimii ani s-a constatat că solul din jurul structurii este contaminat, afectând flora şi fauna locală.

Un alt lucru îngrijorător este vechimea  construcţiei, care prezintă semne de uzură, inclusiv crăpături. Chiar şi aşa, într-un comunicat din 2013, oficialii SUA au precizat că materialul radioactiv din dom nu prezintă niciun risc iminent pentru mediu.

Există o altă problemă. Nivelul mării poate creşte, în condiţiile în care Domul Cactus se găseşte chiar la nivelul mării, existând riscul să fie acoperit de ocean. Acest lucru ar duce inevitabil la contaminarea apei.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button