X

Politicianul OLANDEZ de extremă-dreapta GEERT WILDERS riscă ÎNCHISOAREA pentru ca ar fi spus despre ISLAM că este o „IDEOLOGIEI A RĂZBOIULUI ȘI A URII”

de null
Foto: http://media. hotnews.ro/media_server1/image-2010-09-3-7755891-46-geert-wilders.jpg

Politicianul de extrema-dreapta Geert Wilders este anchetat pentru prespusele observatii inflamatorii privind islamul, facute intr-un discurs rostit in Austria in urma cu doi ani, au anuntat vineri procurorii, relateaza AFP, potrivit News.ro.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ancheta care il vizeaza pe Wilders vine dupa o cerere de asistenta judiciara inaintata de Viena, dupa un discurs rostit de Wilders la o reuniune a Partidului Libertatii, de extrema-dreapta (FPOe).

Wilders ar fi spus atunci ca

“islamul este o ideologie a razboiului si urii” si ca “islamul le cere oamenilor sa devina teroristi – Coranul nu lasa nicio indoiala in acest sens”, scrie cotidianul olandez Algemeen Dagblad (AD).

Discursul a determinat organizatiile musulmane din Austria sa depuna plangere impotriva lui Wilders pentru incitare la ura.

Acesta risca sa fie condamnat la inchisoare.

“Am primit o cerere din partea autoritatilor austriece si o studiem”, a declarat un purtator de cuvant al Parchetului olandez, Vincent Veenman.

Potrivit lui, este prea devreme pentru a spune daca politicianul va fi inculpat.

“Am decis sa nu il punem sub acuzare aici (in Austria- n.r.), ci sa trimitem cazul colegilor nostri olandezi, din consideratii de ordin practic”, a explicat purtatoarea de cuvant a Parchetului olandez, Nina Bussek.

Wilders a raspuns anuntului pe Twitter.

“De necrezut. Sa prinda banditi si teroristi in loc sa puna sub acuzare un politician pentru ca spune adevarul despre islam”, a scris el.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button