X

Trump RETRAGE SUA din ,,Acordul privind schimbările climatice” de la Paris, 2015

de null

Preşedintele american Donald Trump a decis să retragă SUA din Acordul de la Paris privind combatarea schimbărilor climatice, potrivit site-ului de ştiri politice Axios, care citează două surse neidentificate având cunoştinţă directă despre această decizie, transmite Reuters. 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

 

Axios scrie că la modalitatea concretă de retragere lucrează o echipă mică din care face parte şi şeful Agenţiei pentru Protecţia Mediului (EPA), Scott Pruitt.

Membrii echipei vor hotărî dacă SUA vor iniţia o retragere completă şi oficială din Acord – un proces care ar putea dura 3 ani – sau vor ieşi din tratatul subsecvent al ONU referitor la schimbările climatice, un demers mai rapid, dar mai categoric.

Reuters aminteşte că, la recentul summit G7 din Sicilia, preşedintele Trump a refuzat să-şi afirme susţinerea faţă de Acordul de la Paris, declarând că are nevoie de timp suplimentar pentru a lua o decizie. El a transmis ulterior pe Twitter că îşi va anunţa decizia în cursul acestei săptămâni.

Acordul de la Paris, încheiat în noiembrie 2015, vizează limitarea creşterii temperaturii globale sub pragul de 2 grade C comparativ cu nivelurile preindustriale, relatează agerpres.

 

 

 

 

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button