X

Incendiul DUBIOS. Dosarele cu FONDURI EUROPENE ale Ministerului Dezvoltării erau ARHIVATE la firma al cărei depozit a ARS. S-a deschis dosar PENAL pentru distrugere din CULPA

de null

Ultimele informații legate de misteriosul incendiu în care a ars depozitul de arhivare al Global Archive Management arată că apelul la 112 a fost făcut cu întârziere, după ce flăcările au cuprins dosarele din interiorul halei, situată în comuna Dărăști-Ilfov. „Evenimentul zilei” a aflat că, pe lângă actele unor bănci și societăți de asigurări, în depozitele firmei se află documente de la Ministerul Dezvoltării, care a arhivat dosare cu banii cheltuiți din fonduri europene. Pe lista instituțiilor de stat care au încheiat contracte cu firma se mai află Forțele de Muncă Ilfov, Teatrul Evreiesc, dar și autorități subordonate unor primării de sector din București și județul Ilfov. Criminaliștii de la IPJ Ilfov au fost, ieri, la fața locului și au ridicat imaginile surprinse de camerele de luat vederi.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Focul ardea, încă, mocnit, ieri, în depozitul plin cu tone de documente bancare și ale unor instituții de stat al celui de-al doilea mare operator de arhivare din România, Global Archive Management. Pompierii și polițiștii nu se pot pronunța, încă, asupra cauzei care a condus la distrugerea a milioane de acte, însă autoritățile au serioase semne de întrebare privitoare la modul în care a luat foc imensa hală de 15 metri lungime, întinsă pe o suprafață de circa 1.000 de metri pătrați, amplasată lângă șoseaua care leagă comunele Măgurele și Dărăști-Ilfov. Apelul la 112 a fost făcut vineri seara, în jurul orei 17.30, cu o mare întârziere, de către un angajat al firmei care asigură paza celor trei depozite aflate în zonă. Când au ajuns la fața locului, pompierii au observat fumul gros care răzbătea prin pereții și tavanul halei. Specialiștii consultați de noi ne-au explicat că hala este construită etanș, iar prezența fumului arată că flăcările cuprinseseră, deja, o mare parte dintre documentele aflate în interior. De altfel, pompierii nu au putut intra în interior din cauza vâlvătăilor. Hala plină cu aproximativ 20.000 de metri cubi de documente, dar și suporturi electronice de stocare a informațiilor, avea autorizație de funcționare din partea ISU. Nu avea, însă, sistemul modern de stingere a incendiului despre care vorbea, în videoclipul de prezentare al Global Archive Management, directorul firmei, Ștefan Ecxarcu, bazat pe gaz inert care poate stinge orice vâlvătaie în mai puţin de cinci minute. După izbucnirea incendiului, Ecxarcu a declarat că sistemul modern era amplasat doar în două dintre depozitele companiei, dar nu și în hala care a luat foc.

Oficiali din cadrul IPJ Ilfov au declarat, pentru Evenimentul zilei, că în urma incendiului din Dărăști-Ilfov a fost deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă. Cazul este instrumentat de polițiștii din Măgurele, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul Cornetu. Totodată, cazul este cercetat și de criminaliștii de la IPJ Ilfov. Aceștia au fost, ieri, la fața locului pentru o primă evaluare. Surse judiciare ne-au dezvăluit că au fost ridicate imaginile surprinse înainte și după izbucnirea incendiului. Oameni ai legii ne-au declarat că imaginile video au putut fi recuperate deoarece echipamentele de înregistrare nu se aflau în hala mistuită de flăcări.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button