X

Emmanuel Macron îl PRIMESTE pe Vladimir Putin la Versailles. Pe agenda de discutii: UCRAINA si SIRIA

de null
Putin şi Macron au discutat recent despre crizele din Ucraina şi Siria Image source: RFI

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, îl primește luni pe liderul Rusiei, Vladimir Putin, la Palatul Versailles. Putin şi Macron au discutat recent despre crizele regionale din Ucraina şi Siria.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cei doi vor participa la inaugurarea unei expoziţii, care marchează trei secole de la iniţierea primelor relaţii diplomatice dintre Franţa şi Rusia.

Întâlnirea de la Versailles, dintre preşedinte francez Emmanuel Macron şi cel rus, Vladimir Putin, va fi o ocazie pentru cei doi lideri să se cunoască, spune unul dintre consilierii Kremlinului. Anterior, reprezentanţii Moscovei precizau că cei doi vor urma să discute la prima lor întâlnire despre eforturile de combatere a terorismului din Siria.

Potrivit consilierului lui Putin, reuniunea va permite Moscovei şi Parisului să ”simtă mai bine nuanţele din poziţia fiecăruia”. Kremlinul se aşteaptă ca negocierile în patru, în ”formatul Normandia”, pentru rezolvarea situaţiei din Ucraina, să continue în mandatul Macron. Germania, Franţa, Rusia şi Ucraina fac parte din acest proces.

Şi Siria va figura pe agenda de discuţii, potrivit oficialului de la Kremlin, care a adăugat că Moscova se aşteaptă la o ”discuţie francă” între Putin şi Macron.

“Franţa se numără dintre acele ţări care au cea mai dură atitudine faţă de regimul al Assad”, a explicat el.

Să amintim că în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din Franţa, Putin a primit-o în audienţă pe rivala lui Macron, Marine Le Pen. În paralel, managerul de campanie al lui Macron a acuzat Rusia că a folosit ”ştiri false” pentru a-l discredita. Rusia a negat acuzaţiile. După victoria lui Macron în cursa pentru Elysee, Putin a schimbat tonul şi l-a felicitat, spunându-i că vrea să lase neîncrederea la o parte şi să lucreze cu el.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button