X

Când le-a ajuns cuțitul la os cei de la ROMATSA coboară cu picioarele pe pământ: “Ne-ați vândut pământul! Urmează cerul?”

de null
Greva Romatsa
Marti se anunta haos pe toate aeroporturile din Romania.  Mii de calatori vor avea de suferit pentru ca sindicalistii de la Romatsa vor declansa la ora 9 greva generala.

Protestul s-ar putea incheia dupa doua ore, daca Ministrul Transporturilor va semna un nou plan de management pentru compania Romatsa, singura care dirijeaza traficul aerian din tara.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Chiar daca aceasta greva se va incheia la ora 11, urmarile se vor simti toata ziua, pentru ca vor fi intarzieri si chiar anulari in cazul multor curse. Cei care au bilete pentru marti vor afla abia in aeroport daca vor decola sau raman in asteptare.

Negocierile dintre sindicalistii Romatsa si ministrul Transporturilor au durat 3 ore, insa fara succes. Controlorii de trafic au lasat totusi o portita deschisa si sunt de acord sa incheie protestul mai repede cu o singura conditie.

Gabriel Tudorache, lider sindical Romatsa:

Le dam timp sa semneze un pland de management, un buget. Este posibil daca se se intampla asta sa oprim greva intr-un termen rezonabil.

Pe timpul grevei, adica de la 9 la 11, va fi asigurata doar o treime din activitatea normala. Controlorii vor dirija in primul rand cursele internationale care doar survoleaza Romania, apoi cursele de urgenta si, daca mai ramane loc, o parte din cursele civile programate.

Potrivit unor estimari, numai pe aeroportul din Otopeni in cele doua ore vor fi afectate intre 50 si 100 de curse, iar la nivel national, aproape 200 de zboruri. Daca greva ar dura toata ziua, ar fi afectate aproape 2.000 de zboruri programate.

In functie de dotarea aeroportului, un controlor din turnul aeroportului dirijeaza un avion de la decolare pana la altitudinea de aproximativ 3.000, unde sunt preluati de controlorii aflati in sediul Romatsa. Acestia asigura dirjarea in spatiul aerian al Romaniei, plus zona Ruse din Bulgaria.

Sindicalisti de la Romatsa au raspuns si acuzatiilor ca si-ar fi angajat rudele si ca ar primi salarii mari in comparatie cu controlorii din alte tari.

Gabriel Tudorache, lider sindical Romatsa:

Ala de de la Hethrow nu este controlor de trafic, este doar in scoala de controlori. Angajarile nu le face sindicatul ci le face conducerea Romatsa.

Ministrul spune ca el a aflat abia recent despre problemele de la Romatsa.

Razvan Cuc, min. Transporturilor:

Problema asta trebuia rezolvata de fostul ministru.

Pentru ca nici contractul colectiv de munca nu este semnat la Romatsa, este posibil sa mai asistam si la alte greve ale controlorilor de zbor.

Greva Romatsa

Companiile aeriene vor anunta pasagerii despre eventuale intarzieri sau anulari doar in momentul in care vor fi informati de Eurocontrol, institutia care supervizeaza traficul aerian la nivel european si care va decide dupa declansarea grevei ce avioane vor decola. Cu alte cuvinte, pasagerii sunt asteptati conform programarii pe aeroport.

Companiile sunt obligate conform regulamentelor europene sa reruteze pasagerii daca zborurile lor sunt anulate. Iar cei care vor sta mai mult de 3 ore pe aeroport pot beneficia de apa, un sandvish sau cazare daca se impune acest lucru.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. cei de la Romatsa sa ne spuna mai intai ce sunt avioanele care brazdeaza cerul cu chemtrails pe tot teritoriul tarii. asta e vanzarea cerului, crima impotriva umanitatii, genocid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button