X

TRADAREA Ortodoxiei continuă: În Catedrala “Hristos Mântuitorul” din Moscova au fost decoraţi ERETICII

de null

MOSCOVA, 22 mai 2017. Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kiril, după întâlnirea cu reprezentanții bisericii romano-catolice, i-a dat Papei Francisc o icoană a Sfântului Nicolae și medalii.

“Aș dori, Eminență, să transmiteţi ca dar această icoană veche a Sfântului Nicolae, *Preasfinţitului* Francisc, Papă al Romei, precum și medalii, care sunt în legătură cu slujirea mea în calitate de Patriarh” – a spus Patriarhul *Arhiepiscopului* din Bari Francesco Cacucci.

*Arhiepiscopul* Francesco însuși a primit de la Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse , de asemenea, o icoană mare a Sfântului Nicolae, și a fost decorat cu Ordinul bisericesc Sf. Serafim de Sarov de gradul I.
În plus, rectorul Bazilicii Sfântului Nicolae din Bari, preotul Ciro Capote a fost decorat cu Ordinul Sf. Serafim de Sarov, gradul II și guvernatorul provinciei Puglia Michele Emiliano a primit acelaşi ordin, dar gradul III. După cum se menționează în decretul Patriarhului, premiile au fost acordate invitaților străini de onoare „în semn de recunoaștere a eforturilor lor pentru aducerea moaștelor Sf. Nicolae de Minuni“ din Italia în Rusia.

Potrivit lui Cacuci, aducerea moaștelor Sfântului în Rusia este „un eveniment unic de la separarea bisericilor.
“ El a menționat că „Papa Francisc însuşi a subliniat în repetate rânduri importanța acestui eveniment, numindu-l unic. ”

„Aproape în fiecare zi, ajung la noi cereri de a ne împărtăşi cu relicva – moaștele Sf. Nicolae, de aceea, aducerea relicvelor în Rusia – arată clar și prezintă statutul privilegiat al relațiilor noastre – relațiile și Biserica Ortodoxă Rusă și personal cu dvs, Preasfinţite” – a declarat Cacucci Patriarhului Kirill.

La reuniune, care a avut loc în incinta Catedralei Hristos Mântuitorul cu ocazia aducerii în Rusia a moaștelor Sf. Nicolae Făcătorul de Minuni, au participat, de asemenea, Mitropolitul Ilarion Volokolamskiy, Nunțiul papal din Federația Rusă, Arhiepiscopul Celestino Migliore, primarul oraşului Bari – Antonio Decarie, reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Ruse și ai bisericii romano-catolice.

Patriarhul e de părere că relaţiile dintre cele două Biserici ar trebui să se dezvolte în continuare, precum şi cooperarea dintre ortodocşi şi catolici în Italia.

Interesul sporit manifestat de ruși pentru „Capodoperele Vaticanului“ de la Expoziţia din Moscova (inaugurată la 25 noiembrie 2017 ) “dovedeşte comunitatea spirituală și culturală a Rusiei și Italiei, care nu trebuie să se piardă”, a spus Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, la o întâlnire cu reprezentanți ai Bisericii Romano-Catolice.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. 1) PF Kiril pare sa asculte de comenzile politice ale lui Putin. Putin gandeste ca om politic pragmaic, nu ca teolog: il vorbeste de bine pe Stalin, fostl kgb/nkad, pe comunisti, pe nationalisti, pe tzar, viziteaza Athsul, recunoaste Ierusalimu drept captala a Israelului.
    Prin utmare, lui Putin care dupa parerea mea este ateu, putin ii pasa de ‘concesii diplomatrice’ facute catolicilor.
    Cartea politica jucata de PF Kiril s-ar pitea transforma intr-un dezastru dogmatic.

    2) Profetiile schimonahiei Macaria vorbesc foarte explicit despre caderea in erezie a BORuse. Se va merge pana acolo, incat se va edita o Biblie corecta politc, ‘aprobata’ de talmudisti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button