X

Noutati ECUMENISTE in ZIARUL LUMINA: Intalnire in cadrul Comisiei pentru Misiune și Evanghelizare a Consiliului Mondial al Bisericilor

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Comisia pentru Misiune și Evanghelizare (CWME) a Consiliului Mondial al Bisericilor s-a reunit la Geneva, între 18 şi  20 mai 2017, pentru a pregăti Conferința Misionară Mondială care va avea loc la Arusha (Tanzania) între 8 şi 13 martie 2018.

Membrii Comisiei s-au întrunit în cadrul celor 4 grupe de lucru stabilite încă de la întâlnirea anterioară a Comisiei (Atlanta, 11-18 ianuarie 2017). La această întrunire a participat pr. conf. Radu Petre Mureșan, membru al Comisiei pentru Misiune și Evanghelizare, care face parte din Grupul „Viață spirituală” (Spiritual Life). Membrii acestui grup urmează să pregătească temele și formatul în care se vor desfășura rugăciunile zilnice, respectiv studiul biblic în cadrul Conferinței Misionare Mondiale.

În cadrul întâlnirii, dr. Joseph Keum, președintele Comisiei pentru Misiune și Evanghelizare, a expus cele 4 caracteristici generale ale Conferinței de la Arusha, și anume faptul că este o con­ferință misionară, o conferință ecumenică, o conferință africană și o confe­rință a tinerilor.

S-a accentuat faptul că această con­ferință misionară oferă șansa de a remodela, de a regândi mișcarea misionară cu ajutorul realităților din Africa. De asemenea, se are în vedere revitalizarea mișcării ecumenice în ansamblul ei prin numărul mare de tineri care vor fi prezenți.

Întreaga conferință este pusă sub semnul „drumului spre Emaus” (Luca 24, 13-35) și are ca temă generală Moving in the Spirit: Called to Transforming Discipleship (A umbla în Duhul: chemați să transformăm ucenicia).

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Stim cu toti ca ziaru lumina este un ziar masonica si ecumenista. La asemenea propaganda ne puteam astepta de la Seful ecumenistilor din Romania: Vicleanul-Lup Ciobotea D.
    “NEAM, CARE NU SI-A INDREPTAT INIMA SA SI NU SI-A INCREDINTAT LUI DUMNEZEU DUHUL SAU”.(Ps.77/ 11).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button