X

Sebastian Ghita, ELIBERAT de sarbi si GREU de extradat

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Fostul deputat PSD Sebastian Ghita a fost eliberat din arest, in Serbia, dupa ce a platit cautiunea stabilita de instanta sarba. 

Cautiunea a fost fixata de catre un judecator al instantei supreme la 200.000 de euro, cu aprobarea procurorului general sarb, transmit televiziunile de stiri.

Fostul deputat PSD trebuie sa indeplineasca insa mai multe conditii. In primul rand, nu are voie sa paraseasca Belgradul si trebuie sa se prezinte de doua ori pe luna la politie, pe 1 si 15 ale lunii.

In plus, autoritatile sarbe i-au confiscat pasaportul.

Ghita, greu de extradat

Pe 19 mai, cand a fost audiat la instanta suprema a Serbiei, Ghita a spus ca refuza sa fie extradat si a insistat ca dosarele in care este investigat sunt politice si a sustinut ca este persecutat politic.

In acelasi timp, avocatul sau a depus o solicitare prin care cere sa ii fie revocata masura arestului preventiv si sa fie inlocuita cu cea a arestului la domiciliu.

Ministrul sarb al Justitiei va fi cel care va decide daca se va aproba sau nu extradarea, putand chiar sa ii acorde azil politic.

Pe 12 mai, au aparut informatiile ca Ghita va fi audiat in Serbia intr-o sedinta secreta, in vederea extradarii. Insa cand videoconferinta a fost organizata, Ghita a refuzat sa dea declaratii pe motiv ca nu e reprezentat in acel moment de avocatul dorit de el.

Pe 9 mai, avocatii lui Ghita au spus ca fostul parlamentar doreste sa participe prin videoconferinta la procesele pe care le are in Romania.

Ghita a fugit din tara la sfarsitul anului trecut. Dupa luni de cautari si dupa ce a fost dat in urmarire internationala, el a fost gasit si arestat in urma cu patru saptamani la Belgrad.

Omul de afaceri este implicat in cinci dosare, in unele fiind trimis in judecata, in timp ce in altele urmarit penal si cu cerere de arestare.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. De unde a avut bani sa plateasca cautiunea?Din sudoarea poporului.Cum de a fugit?cred ca a fost o scurgere de informatii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button