Cardurile CONTACTLESS, declarate NESIGURE de un judecător britanic. Urmand firul gandirii: PECETEA va fi mult mai ,,SIGURA”

Mai 26, 2017 13585 0 goo.gl/Vr9mSp

Valoarea totală a sumelor de bani furate de pe cardurile bancare contactless şi a dispozitivelor mobile a crescut în Marea Britanie, relevă statisticile.

Aproximativ şapte milioane de lire sterline au fost furate în 2016, în comparaţie cu 2,8 milioane în 2015, anunţă Serviciul de Prevenţie a Fraudelor Financiare din Marea Britanie.

În aceeaşi perioadă, sumele cheltuite cu cardurile de tip contactless (carduri ce nu necesită introducerea pin-ului la efectuarea unor cumpărături) a crescut de la 7,75 miliarde de lire la 25,2 miliarde de lire.

În timpul pronunţării unei sentinţe într-un caz de fraudă comis în comitatul Devon, un judecător a criticat deja această tehnologie care nu mai cere introducerea pinului, pentru că ar „uşura” eforturile infractorilor .

Cardurile de tip contactless pot fi folosite pentru tranzacţii de până la 30 de lire sterline, informează ediţia online a BBC.

Ți-a plăcut acest articol? Te rugăm să ne susții, făcând o mică donație pentru menținerea acestui portal.

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
Scrie un comentariu