X

ASALT asupra schitului Rădeni: Preotul Ioan Șișmanian cu un grup de maici de la Paltin sunt trimiși de Teofan Savu să-l schimbe pe Părintele Pamvo Jugănaru

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

UPDATE: Părintele Ioan Șișmanian ne-a sunat să ne zică că nu știe nimic de aceste lucruri. 

Avem informatii de ultima ora in privinta schitului Radeni. O delegatie MMB impreuna cu parintele Ioan Sismanian si un grup de maici, de la Man. Paltin probabil, sunt porniti spre Schitul Radeni pentru a-l prelua in forta. Rugam pe toti cei care pot sa mearga sa-l sustina pe parintele Pamvo sau sa faca o rugaciune.

Vom reveni cu amănunte!

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

15 comentarii

  1. Ce spui, frate? Ioan Șișmanian și maicile de la Paltin au aderat la hoarda cardinalului pseudo-mitropolit de la Iași? Mare păcat! Sunt atâtea luni de zile de când Schitul Rădeni nu pomenește cardinalii la Sfânta Liturghie și nici o tulburare de ordin social sau de orice alt fel nu s-a înregistrat în zonă decât cele provocate de cardinalii înșiși! Ce i-o fi apucat pe Ioan Șișmanian și pe Maicile de la Paltin să se desocializeze?

  2. Să le răsplătească Dumnezeu, cu mână tare şi cu braţ înalt, cozilor de topor care se pun în slujba ereticilor şi acceptă să se facă pe sine unelte ale trădării lui Hristos şi ale asupririi fraţilor lor!
    Ce “părinţi” şi ce “maici” sunt aceştia? Ai iadului, căci cei ai Mielului nu se comportă ca lupii răpitori, pândind prada în haită şi aşteptând semnale de vulnerabilitate.
    Ce privelişte jalnică oferă Mitropolia Moldovei cea apostată şi năimiţii ei!

      1. Rectificare: Ce privelişte admirabilă oferă MMB! Oameni vrednici, drept-credincioşi, slujind cu pioşenie lui Dumnezeu! Nici vorbă de preluări abuzive de biserici, nici gând de prigonirea mărturisitorilor ortodocşi, nici pomeneală de vreo ticăloşie!
        Iar părintele Ioan nici în februarie nu a fost la Rădeni cu jandarmii, înregistrările video cu el sunt falsificate! Habar nu are unde e schitul pomenit, de fapt!
        Da, măi Antic, acum sunt “pe pace” şi “numai eronez”!!! Mersi, dragă!

        1. Fii pe pace
          Domnul mă va păzi și nimic numi va lipsi…., cine judeca ierarh cade sub anatema Bisericii , cuvinte spuse de pr Cleopa.
          Nu judecați , preoții, ierarhii ca sa nu fiți judecați și anamatizati.

          1. Antic

            Reuşeşti să faci vreo diferenţă între ierarhi şi minciuno-ierarhi? Sau e prea mult pentru tine? Poate vrei să ne convingi că erezia e parte a Bisericii şi că nu trebuie să o judecăm?

            Ai grijă ce paşti şi cărui domn slujeşti!
            PS. 1.”Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o, să fie anatema!”
            PS. 2. Nu-ţi este ruşine să aperi astfel de abuzatori/abuzuri? Sau eşti atât de orb, încât crezi că Duhul Sfânt lucrează prin prigonirea fraţilor?

  3. Schitul Radeni este o insula de ortodoxie in mijlocul oceanului ! Sa respinga IPS Teofan pseudo Sinod din Creta si Schitul Radeni va relua pomenirea, pana atunci insa nu au nici un motiv sa pomeneasca pe un semnatar al Cretei. Ar trebui ca IPS Teofan sa-i laude pentru credinta lor si demitatea lor de a nu se inclina cum bate vantul ecumenist. Dar tactica IPS Teofan este cu totul deficitara si ea se poate numi de catre unii persecutie sau presiune psihologica asupra celor care vor sa pastreze ortodoxia. Se mai poate spune ca metodele folosite de unii protopopi, etc. sunt tipic securistice: frica, intimidarea, razboiul psihologic.
    In loc sa procedeze inteligent cum au facut ierarhii de peste granita(Rep Moldova) care si-au dat sema ca daca vor folosi forta si intimidarea vor pierde totul…. folosesc metoda bumerangului.
    Tocmai impunerea fortata si intimidarea si metodele arata cine e ortodox si cine nu e ortodox. Intotdeauna ereticii au persecutat pe ortodocsi, niciodata ortodocsii nu au persecutat pe eretici.
    Forta, impunerea arata ca metodele de partid nu au fost lasate deoparte.
    Asa se adanceste erezia si schisma cu Biserica Ortodoxa din partea celor care au semnat in Creta si care prin aceasta semnatura au devenit schismatici.

  4. Da, ati citit bine, cine a semnat in Creta e in schisma cu Biserica Ortodoxa! Trebuie sa se pocaiasca si sa isi retraga semnatura ca sa reintre in comuniune deplina cu Biserica!

  5. Scopul pentru care ținem Dogmele Drepte este comuniunea directa si nemijlocita cu Hristos Dumnezeu-mantuirea sufletului si de a ne vindeca de propriile patimi si de propriul egoism și mândrie. „Duh este Dumnezeu si cei ce I se inchina trebuie sa I se inchine in Duh si in Adevar” Ioan 4, 24 Dacă Dogma Drepată și lupta pentru păstrarea ei nu duc la eliberarea de mandrie, vanitate, egoism, și nu se cultiva dragostea fata de toată faptura și ingaduința, atunci Dogma Dreaptă rămane moartă, nelucratoare si nevindecatoare pentru fiecare dintre noi. Dacă în spatele luptei pentru apararea Dogmei Drepte se ascund patimile noastre pe care le scoatem la iveală- ura, invidia, nerabdarea, atunci pastrarea unui Adevar teoretic, care nu ne vindecă, rămane pentru noi doar un Adevar teoretic, și nu ne deosebim de islamiști și nici de ecumeniști care răman și ei nevindecați, pentru că le lipseste Dogma Dreaptă pe care o hulesc, care dacă ar fi primit-o ar fi putut să se vindece. Dogma Dreaptă nu mântuiește fară Dreapta Viețuire. Dacă nu avem delicatețea sfinților, dragostea, bucuria, pacea și ura și incrîncenarea doar împotriva ereziei, a hulei împotriva Duhului Sfânt care este erezia din Creta atunci nu facem decât sa ne mascăm propriile patimi în spatele luptei pentru Dreapta Credință.

    Criteriul patristic în acest moment este: Mergem acolo unde se marturiseste ortodox, în Biserica Ortodoxa Româna unde preotul si episcopul se delimitează public(nu e suficient ca sa fie doar o marturisire ascunsa la spovedanie, ci o marturisire pe net, publica) de ecumenism și de pseudo Sinodul din Creta, dar deasemenea mergem și în Biserica Ortodoxa Bulgară, Georgiană, Biserica Rusă din Exil(ROCOR), Mitropoliți și preoți care s-au delimitat public( în Biserica, mass media, internet) de pseudo Sindoul din Creta din Grecia( Mitropolitii Ierotheos al Navpaktosului, Serafim al Kithirelor, Serafim al Pireului, etc), Romania, Rusia, Ucraina( Mitropolitul Onufrie al întregii Ucraine ce se afla în comuniune cu Biserica Rusa), dar mai ales, alegem să mergem la NEPOMENITORI , chiar dacă stabatem sute de kilometri. Nu mergem la nici un episcop sau patriarh sau mitropolit sau arhiepiscop sau preot ce laudă și încuviinteza pseudo Sinodul din Creta, sau spune ca Sinodul din Creta nu a schimbat Dogmele, nici la „adeptii ecumenismului lucid”. Ne îngradim de toți preoții și episcopii care invață eretic și încuviințează erezii eclesiologice.

    Duhul Adevarului nu poate rămane acolo unde se spun minciuni în Dogmă, pentru că este Duhul Adevarului, nu al minciunii, iar Adevarul este Hristos, care este și Calea și Viața, de aceea nu avem ce cauta sa ramanem in comuniune cu arhiereziarhul Bartolomeu și cei impreuna cu el, ca nu cumva să fim judecați împreună cu el și adepții lui.

    Întreruperea pomenirii si ingradirea mirenilor este fata de persoanele care învață erezii, nu fata de Biserică.

    Scopul nostru este determinarea Sinodului care va condamna persoanele eretice și ereziile lor.

    https://ortodoxiacatholica.wordpress.com/2017/05/12/the-branch-theory-ecclesiology-of-vatican-ii-and-the-council-of-crete/

  6. De ce semnatarii din Creta sunt in schisma cu Biserica Ortodoxa?

    O Biserica Locala ( o Mitropolie, Arhiepiscopie, Patriarhie) cade in schisma cu Biserica Ortodoxa in intregul Ei atunci cand accepta, adopta, promoveaza, implementeaza o alta invatatura decat cea ortodoxa. In mod firesc celelalte Biserici Locale intrerup comuniunea cu acea Biserica Locala care ar adopta o erezie. Astazi starea Bisericilor Locale este atat de jalnica incat nu au puterea, taria, credinta de a inceta pomenirea cu celelalte Biserici Locale care invata o erezie de frica “schismei”. Asta arata o stare nefireasca a Bisericii. Noua eclesiologie si dialogul propus de Creta este in sine o erezie, dar starea generala a elementului omenesc din Biserica nu se ridica la nivelul a ceea ce insemna Ortodox. Dar chiar si asa, intre Bisericile Locale care accepta erezia si Biserica Ortodoxa in intregul Ei( Katholokotita) se produce o schisma la nivel de Doctrina, de Dogma. Asa cum a fost initial schisma calendarului, chiar daca exista o unitate la nivel liturgic in celelalte privinte, putem vorbi de o schisma liturgica, acum insa avem si o schisma la nivel de Eclesiologie, de vedere asupra dialogului cu eterodocsii, pe care nu-i mai anatematizam si nu mai identificam erezia in propria Biserica ca sa o taiem prin anatema ci o promovam la nivel sinodal.

  7. Da, dar în Creta dumnealor au semnat ceea ce făceau de multă vreme, acum ei pun in aplicare planul fara opreliști, iar cei ce se opun vor fi prigoniți și terorizati

  8. MĂRTURISIRE

    Suntem siguri că termenul ecumenism nu ne folosește la nimic, decât la osânda veșnică, deși ani de ani, peste tot în lume, au loc întâlniri simpozioane, congrese sau mese rotunde, care au ca temă „unitatea creștinilor”. Întrebăm, dacă cei din gruparea eretică sunt Botezați, ca să fie numiți, creștini, sau surori ai Bisericii, așa cum pretinde secta ecumenistă și papalitatea eretică, etc.? Ne putem unii cu ereticii, atâta timp cât nu renunță la Filioque, Purgatoriu, Supremația papală, Infailibilitatea papală, Azimele-iudaice, Imaculata concepție, Transsubstanțierea, Celibatul preoților, Indulgențele papale, etc.? Putem recunoaște papistași eretici, ca „capi și suprimați” ai Bisericii lui Iisus Hristos? Putem recunoaște noi legi și învățături, înafara de ce ne-a lăsat Iisus Hristos și Sfinții Părinți?, pentru că: „Sunt unii care vă tulbură și voiesc să schimbe Evanghelia lui Hristos, dar chiar dacă noi sau un înger din cer var vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o să fie anatema ”(Galateni 1, 7-8).
    De unde dar, definirea de supremație a papei și rolul C.M.B., U.E., O.N.U. în Biserică lui Hristos?, ce se întâmplă!?, aceștia se folosesc de Biserica lui Hristos, împotriva lui Hristos! Cine răspunde de excrocheriile lor, și de o nouă trădare? Oare nu cei care ne spun să tăcem!? Oare nu au luat bani și alte ajutoare de la dușmanii Sfintei Biserici a lui Iisus Hristos! Și acuma ca și un lucru „normal” se vrea un „sinod ecumenic” adică de o dictatură mondială în Biserica lui Hristos? Se cuvine să ascultăm mai bine de Dumnezeu, decât de oamenii vânduți și manipulați de duhul lui antihrist.
    După învățătura Sfintei Bisericii noastre, încă din vremea Sfinților Apostoli, erezia a fost socotită spurcată cu urmări dezastroase asupra omului. Îl îndepărtează de Bunul Dumnezeu și îl duce la pierdere. Ca și în timpul prigoanei iconoclaste, prigoanele bestiale sângeroase, ale unioniștilor, din secolul 13 sau, 17-18; întotdeauna monahii au suferit pedepse chiar și moarte. Cu același duh și tărie a ortodoxiei mărturisim și astăzi, și până la sfârșitul veacului; suntem gata să ne jertfim și noi pentru Hristos și Biserica lui Ortodoxă! Iisus Hristos, ieri, astăzi, și în veci este același. Este un Domn, o Credință, un Botez (Efeseni 4, 5). Nu se ia, nu se adaugă!
    Se poate trage un semnal de alarmă, pentru că considerăm o trădarea a Sf. Bisericii noastre, din partea trădătorilor, care dintre noi sau ridicat bărbați grăind învățături răstălmăcite, care să ne tragă și pe noi după ei, dar noi nu vrem să fim ucenicii lor!, (2-Corinteni 11, 13) ci ai lui Hristos. Noi nu vrem să ne luăm după dușmanii lui Hristos, care au îngrămădit învățături rătăcite, care din pricina lor Calea Adevărului este hulită (2-Petru 2, 1-3), (1-Ioan 4, 1). Sfinții Bisericii îi previn pe credincioși asupra acestui mari primejdii și, urmând îndemnările Sfinților Apostoli, „De omul eretic, după întâia și a doua mustrare, depărtează-te, știind că unul ca acesta s-a abătut și a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit” (Tit 3, 10-11).
    Gesturile apostaziilor se repetă, dar mai mult ca niciodată! Noi nu vrem unire cu viclenii, care se ascund în haina ortodoxiei și a iubirismului! Noi vrem să ne unim cu Hristos, care s-a jertfit pentru noi, și care ne-a promis mântuirea noastră! Ne-a eliberat de jugul tiranului și spurcatei fiare antihristice! Și suntem gata să murim pentru Hristos! Nu pentru Iuda, iubitorul de bani! Nu pentru papistașii schimbătorii de dogme ai Sf. Bisericii. Sfinții Părinți, pentru rugăciunile lor ne vor ajuta, să ținem Credința pe care au moștenit-o direct de la Hristos; și noi cei de astăzi prin ei o ținem cu același tărie sau poate și mai mult cu ajutorul lui Hristos! Suntem chemați să păstrăm cu aceeași strictețe Adevărul pe care l-a descoperit Bunul Dumnezeu, pentru mântuirea noastră.
    Cu adevărat, toți ereticii și toți ceilalți care n-au cunoscut încă Adevărul, sunt chemați la unitatea Bisericii lui Hristos, dar ținând seama de faptul că de la anul 1054, 16 Iunie, tot s-au făcut adunări pentru unitate, dar ce folos, dacă tot cu concepțiile lor eretice și păgâne vin?, „nici Îngerii nu îi pot schimba, oferindu-le leacul care să-i vindece de mincinoasa lor slăvire (Sf. Marcu Evghenicul). Ba mai mult ni se impun tiranicești obiceiurile lor păgâne; iar cei care se opun sistemului antihrist, sunt amenințați! păi nu-i o tiranie a șarlatanilor ocultiști, conduși de bogătașii jidovi, și ucigași de Hristos?!
    Învățătura Sfinților Părinți este reîntărită. Din zi ce trece, ecumenismul spre marea unire eretică și antihristică și, în așa-zisul „sinod al-VIII”, este întru totul cu neputință să cunoască cineva Adevărul sau să se apropie de Teologie, dacă nu îi urmează pe Sfinți!
    Mântuitorul nostru Iisus Hristos, nu a lăsat dictatură în Biserica Sa, cum au înțeles-o papistașii; nu a lăsat democrație, cum au înțeles-o sectanții și secta mișcării New Age, dar și celelalte secte oculte ale păgânismului; sau cum o înțelege secta Ecumenistă, de a moderniza Ortodoxia și de a laiciza Ortodoxia după concepția C.M. B., O.N.U. și U.E..
    De aceea noi considerăm acest „sinod pan-ortodox”, bun, numai dacă vor merge după Tradiție și Sf. Evanghelia pe care au lăsat-o Mântuitorul prin Sfinții Apostolii și Părinții Bisericii; dacă recunosc învățăturile și Canoanele Sfinților părinți. Și dacă nu se cenzurează și se neagă, tăgăduind Ortodoxia, prin hule și blasfemii! Fără Botez ORTODOX și lepădare de Satana, nu există unitate în Biserica lui Hristos! Ci o excrocherie pentru a ne manipula mințile ortodoxe, așa cum sau făcut în toate timpurile de papalitatea eretică și, sionismul-ocult. Având ca singură lege misiunea de-a face numai ce aduce profit – se spune în Protocolul 3: „regelui-despot din sângele sionului pe care îl pregătim lumii întregi”. „Prin mizerie și prin pizmuitoare pe care o produce ea noi îndrumăm mulțimile, ne folosim de mâinile lor pentru a zdrobii pe cei ce se împotrivesc planurilor noastre. Atunci, când va veni vremea, ca regele nostru universal să fie încoronat, toate aceste mâini vor mătura din cale tot ce ceea ce ar putea alcătui o piedică. Creștinii (ortodocșii) au pierdut obișnuința de a gândi liber fără sfaturilor noastre științifice.” (din „Protocoalele” înțelepților Sionului/Ed. ALMA)
    Planul de dominație și cucerire mondială este explicit atribuit unei minorități active, având aceeași aparență etnică și fiind condusă de viitorul despot al întregi lumii. Tema unei credințe și a unui guvern mondial Satanic, duce la instalarea unei noi ordini în Biserica lui Hristos, și în societatea ortodoxă, familie, școală, și în viața monahilor!

    Apăr și Mărturisesc Adevărul pe care au mărturisit-o și Sfinții Părinți! Fr. Eugen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button