X

Legea vaccinării nu pleacă INCA la Parlament. Actul normativ va mai sta 20 de zile la Minister pentru alte dezbateri

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Termenul legal de dezbatere publică a acestui proiect de lege a expirat de două zile, dar ministrul Sănătății mai vrea o întâlnire cu taberele pro și contra.  Dacă îi vor fi aduse modificări, actul normativ va mai sta 20 de zile la Minister.

De un an și jumătate se lucrează la Legea vaccinării, dar nici acum nu sunt șanse ca aceasta să fie adoptată rapid. Termenul legal de dezbatere publică a expirat la 20 mai, potrivit site-ului Ministerului Sănătății. Teoretic, proiectul ar fi trebuit să plece la Parlament, „întâi la Comisia de Sănătate din Senat, apoi să fie dezbătut în plen, iar ulterior să ajungă la Camera Deputaților. Pe Sănătate, Senatul este prima cameră sesizată”, a explicat, pentru EVZ, deputatul Florin Buicu, președintele Comisiei de Sănătate. Doar că președintele PSD, Liviu Dragnea, l-a atenționat pe Florian Bodog că nu a explicat subiectul suficient de mult și de bine.

„Am o foarte mare rezervă în a obliga pe cineva să facă ceva. În principiu, dar rugăm și pe domnul ministru să se implice mai mult și să explice mai mult, și să aibă mai multe întâlniri. (…) Ministerul Sănătății ar trebui să aibă săptămâna viitoare o prezentare mai amplă cu riscurile, cu avantajele acestei măsuri, pentru că subiectul este foarte, foarte important. Din punctul meu de vedere, dacă aș avea copii mici, eu da, i-aș vaccina, a declarat, vineri, Dragnea.

Florian Bodog mai face o dezbatere

Chemat la ordine, Florian Bodog a reacționat prompt.

„Urmează încă o ședință de dezbateri publice (…) Am solicitat Agenției Naționale a Medicamentului să publice pe site toate reacțiile adverse la vaccin care au fost înregistrate în România. (…) Trebuie însă să conștientizăm că au fost foarte multe boli care au fost eradicate datorită vaccinării și eu cred că asta este ceea ce trebuie să ne călăuzească”, a anunțat, sâmbătă, ministrul Sănătății. Asta înseamnă că proiectul va mai sta la Minister, posibil încă 20 de zile, așa cum prevede legea.

„Noi trebuie să creștem acoperirea vaccinală și fac din nou un îndemn public pentru toți părinții responsabili: vă rog să vă vaccinați copiii! Vaccinarea este un dar pentru copii, la fel cum este și botezul, la fel cum este laptele mamei și la fel cum este dragostea pe care o revărsați asupra copiilor voștri”, a continuat Bodog.

„Înainte de a amenda, asigurați vaccinurile”

În afară de mersul greoi pe calea legală, proiectul se mai lovește de o problemă, semnalată în repetate rânduri de șeful Guvernului, Sorin Grindeanu.

„Înainte de a amenda părinții că nu și-au vaccinat copiii, dacă va fi obligatorie vaccinarea, trebuie să asiguri vaccinurile. Noi suntem în situația în care nu avem începutul. (…) Eu mi-am vaccinat copiii, fără a fi obligat de cineva, și cred că am făcut foarte bine”, a explicat, tot sâmbătă, premierul, în timpul unei vizite oficiale în Timișoara.

Parlamentarii vor și ei dezbateri

Nici parlamentarii n-au de gând să se grăbească în a aproba Legea vaccinării. Reprezentanții partidelor din opoziție au de gând să ceară, și la Senat și la Cameră, ample dezbateri la care să participe toți actorii, au dezvăluit surse parlamentare pentru EVZ.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. !!!paragraful care contine conditionarea inscrierii in unitatile de invatamant in urma prezentarii calendarului de vaccinare sau recuperarea acestuia in decurs de un an TREBUIE SA FIE ELIMINAT din PLV!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button