X

Moaștele (o coastă) Sfântului Nicolae au ajuns în Rusia după 900 de ani

de null

Moastele Sfantului Nicolae in Moscova

Moastele Sfantului Nicolae au ajuns duminica la Moscova, dupa ce, timp de 900 de ani, nu au parasit Italia.  Sfintele moaște vor ramane la catedrala Hristos Mantuitorul din Moscova pana la jumatatea lunii iunie, apoi vor fi duse la Sankt Petersburg, pana in 12 iulie.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Se pare ca aducerea moastelor in Rusia a fost stabilita anul trecut, la intalnirea dintre Patriarhul Kiril si papa Francisc. Tot atunci, patriarhul Kyril a trădat Ortodoxia, considerand Marea Schisma o greseala a Sfintilor Părinti.

În ciuda acestei Tradiții comune a primelor zece secole, catolicii și ortodocșii, de aproape o mie de ani, sunt lipsiți de comuniune în Euharistie”. Suntem despărțiți de rănile provocate de conflictele unui trecut îndepărtat sau recent, de divergențele, moștenite de la străbunii noștri în înțelegerea și explicitarea credinței noastre în Dumnezeu, unul în trei Persoane, Tatăl și Fiul și Sfântul Duh. Deplângem pierderea unității, consecință a slăbiciunii umane și a păcatului care a avut loc în ciuda rugăciunii sacerdotale a lui Hristos Mântuitorul: „Ca toți să fie una. După cum tu, Părinte, ești în mine și eu în tine, să fie și ei în noi una. Conștienți de permanența a numeroase obstacole, ne dorim ca întâlnirea noastră să contribuie la refacerea acestei unități voite de Dumnezeu

patriarhul Kyril al Rusiei

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button