X

Donald Trump in Arabia Saudita: a semnat CEL MAI MARE ACORD de livrare de ARMAMENT din istoria SUA si a fost DECORAT pentru legaturile ISTORICE STRANSE dintre cele doua tari

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, a inceput, sambata, primul turneu international de la preluarea mandatului. 

Prima oprire a fost in Arabia Saudita, unde presedintele american a semnat cel mai mare acord de livrare de armament din istoria SUA, relateaza agentiile de presa.

Regele saudit Salman bin Abdulaziz l-a decorat pe Donald Trump cu medalia de aur în semn de apreciere a legăturilor istorice strânse între Arabia Saudită și Statele Unite.

In total, potrivit agentiei oficiale saudite SPA, au fost semnate 34 de intelegeri in diferite domenii precum apararea, petrolul sau transporturile aeriene, in valoare totala de 380 miliarde de dolari.

In ceea ce priveste acordul pentru livrarea de armament american semnat sambata, valoarea acestuia se ridica la circa 110 miliarde de dolari, a transmis Casa Alba, acesta fiind cel mai mare acord de acest fel din istoria SUA.

Agentia Reuters relateaza ca acordul include si asamblarea a 150 de elicoptere Blackhawk in Arabia Saudita.

Intr-o discutie cu jurnalistii dupa ceremonia oficiala, Trump a spus ca a fost o “zi minunata”, transmite Reuters.

Turneul international, care va dura 8 zile, se desfasoara pe fondul scandalului de la Casa Alba, legat de anchetarea posibilelor legaturi cu Rusia ale echipei de campanie care l-a ajutat pe Donald Trump sa castige alegerile.
Donald Trump si sotia sa, Melania, au fost intampinati sambata dimineata in capitala Arabiei Saudite de regele Salman, relateaza BBC.

Turneul international mai include Israelul, teritoriile Palestiniene, Bruxelles, Vatican si Sicilia. Delegatia americana este in vizorul presei internationale, mai ales ca familia prezidentiala se confrunta acasa cu acuzatii grave aduse dupa demiterea directorului FBI James Comey.

Presedintele SUA este insotit si de fiica sa Ivanka, dar si de sotul acesteia, Jared Kushner, unul dintre membrii cheie ai administratiei Trump, despre care presa americana scrie ca va fi chemat la audieri de catre comisia de ancheta.

Ca si premierul britanic Theresa May sau cancelarul german Angela Merkel, care au vizitat recent Arabia Saudita, Melania si Ivanka Trump au avut capul descoperit la Riad. Chiar daca, in ianuarie 2015, Donald Trump a criticat-o pe Michelle Obama pentru ca nu si-a acoperit capul in vizita oficiala la Riad, in semn de respect pentru gazde. Intr-o postare pe Twitter, Donald Trump scria atunci ca gestul Primei Doamne a fost o “insulta”.

Duminica, Donald Trump va participa la un summit la care va vorbi despre “sperantele sale cu privire la o viziune pasnica a islamului”, sperand ca discursul sau sa rezoneze in intreaga lume si sa sublinieze viziunea sa legata de “pace, progres si prosperitate”.

Presedintele american a generat o apriga controversa in timpul campaniei electorale, dar si dupa obtinerea victoriei, atunci cand a sustinut introducerea unor restrictii pentru cetateni musulmani, din ratiuni de securitate.

Pe agenda summit-ului americano-arab se mai afla si cresterea influentei regionale a Iranului. Nu se asteapta de la Donald Trump sa vorbeasca despre drepturile omului in calatoria sa, spre deosebire de predecesorul sau Barack Obama, scrie sursa citata.

In schimb, cei 40 de lideri ai tarilor musulmane vor asista duminica la un discurs in care Donald Trump isi va exprima ingrijorarea si va face apel la unitate impotriva extremismului si intolerantei.

Donald Trump se va intalni miercuri cu Papa Francisc, iar joi va participa la summit-ul NATO de la Bruxelles, la care va fi prezent si presedintele Klaus Iohannis, urmand ca vineri sa participe la reuniunea G7, care va avea loc in Sicilia.

 

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. sauditii(arabii) au cumparat armament ca sa distruga persii(Iranul) care sta in gat marelui Israel. Sua executa tot ce doreste Sanhedrinul.

  2. De departe eu consider că cel mai important eveniment din recenta vizită a președintelui american Donald Trump în Arabia Saudită, a fost inaugurarea Centrului de Combatere a Ideologiei Extremiste (Center for Combatting Extremist Ideology), cam asta ar fi fost informația ‘clasificată’ împărtășită recent rușilor de către președintele american, asupra căreia a luat credit Israel.

    https://www.washingtonpost.com/video/politics/trump-opens-global-center-for-combating-extremist-ideology-with-egypts-al-sissi-saudi-arabias-salman/2017/05/21/2875d228-3e4f-11e7-b29f-f40ffced2ddb_video.html

    https://www.youtube.com/watch?v=L_hBDaYS8CI

    și apelul pe care l-a făcut Trump în fața liderilor din peste 50 țări musulmane:

    — în lupta împotriva extremismului, spune Trump:

    in fighting extremism — ‘Drive them out. Drive them out of your places of worship,” Trump said, “drive them out of your holy land. Drive them out of this earth.’ — ‘Alungaţi-i! — din locurile voastre de închinare, de pe pământurile sfinte, de pe planetă!’

    Alungați extremiștii de pe planetă… unde!? Izolați ‘tehnologic’? Numai pe ‘extremiștii’ musulmani sau… și cine stabilește până unde merge extremismul și cine sunt extremiștii? Urmează internetul controlat de guvern și doar cu utilizatori autentificați cu identitate biometrică electronică?

    https://www.youtube.com/watch?v=h8bQH32pvgA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button