X

NEXT LEVEL! Dupa CULPABILIZAREA romanilor, urmeaza PLATA.Parlamentul a votat acordarea unei INDEMNIZATII de 400 de lei pentru victimele Holocaustului şi pentru soţii supravieţuitori

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Parlamentul a votat acordarea unei indemnizaţii de 400 de lei pentru victimele Holocaustului şi pentru soţii supravieţuitori. Proiectul prevede indemnizaţii de 400 de lei lunar pentru fiecare an de deportare sau detenţie, câte 300 de lei lunar pentru fiecare an de strămutare, muncă forţată sau de evacuare din propria locuinţă, iar celor care au supravieţuit trenurilor morţii li se acordă o indemnizaţie lunară de 400 de lei.

Cu 251 de voturi ”pentru”, plenul Camerei Deputaților a adoptat proiectul de Lege pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr.105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945, din motive etnice. Votul este decizional, astfel că proiectul merge la șeful statului, pentru promulgare.

Potrivit proiectului de lege, persoanele care se află în categoria celor persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la la 6 martie 1945 din motive etnice au dreptul la o indemnizaţie lunară de 400 de lei pentru fiecare an de deportare ori de detenţie.  De asemenea, persoanele au dreptul la o indemnizaţie lunară de 250 de lei pentru fiecare an de strămutare, de muncă forţată sau de evacuare din propria locuinţă.

Soţul supravieţuitor al celui decedat din categoria persoanelor din categoria prevăzută de proiectul de lege beneficiază începând cu data de întâi a lunii următoare celei în care a fost depusă cererea, în condiţiile prezentei ordonanţe, de o indemnizaţie lunară de 200 de lei, dacă ulterior nu s-a recăsătorit.

Conform expunerii de motive, statul român acordă o serie de drepturi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice, în conformitate cu prevederile OG 105/1999, modificată şi completată ulterior, dar aceste măsuri cu caracter reparatoriu sunt insuficiente în raport cu suferinţa deosebită prin care au trecut victimele directe ale Holocaustului din România, precum şi în raport cu evoluţia preţurilor şi tarifelor în viaţa de zi cu zi.

”Condamnarea formală a Holocaustului din România trebuie depăşită, iar acordarea de reparaţii materiale pentru prejudiciul moral şi fizic suferit reprezintă o dovadă în acest sens”, se mai arată în expunerea de motive.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button