Ungaria: Cererea PE de SUSPENDARE a dreptului de VOT este un ATAC al „rețelei lui George Soros”

mai 19, 2017 3014 0 http://bit.ly/2HdQw2Q

Ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto, a declarat că rezoluția prin care Parlamentul European (PE) a cerut miercuri suspendarea dreptului de vot al Ungariei în Consiliul UE. este în opinia sa un atac al „rețelei lui George Soros”, relatează Agerpres.

„Instituțiile europene nu sunt capabile să accepte că Ungaria, în pofida tuturor presiunilor, aplică în chestiunea migrației politici care au în vedere securitatea Ungariei și a poporului ungar”, a afirmat șeful diplomației de la Budapesta.

Parlamentul European a votat miercuri o rezoluție în favoarea invocării Articolului 7 împotriva Ungariei, pentru „încălcarea gravă a valorilor” europene. Aplicarea acestui articol a mai fost cerută în trecut pentru a sancționa politicile premierului Viktor Orban, dar nu s-a ajuns niciodată la suspendarea dreptului de vot, măsură pentru care este nevoie de acordul unanim al tuturor statelor membre ale UE.

Amintind de raportul elaborat în anul 2013 de către eurodeputatul portughez Rui Tavares, Szijjarto a spus miercuri că „în locul raportului Tavares” acum avem practic un „raport Soros”.

El a asigurat că indiferent de presiunile care vor fi puse pe guvernul ungar și indiferent câte rapoarte va aproba Parlamentul European, „niciun imigrant ilegal nu va putea intra în Ungaria”.

Instituțiile europene sunt nemulțumite de unele politici promovate de premierul Orban, respectiv modificările legislative ce privesc politica de azil pentru refugiați, organizațiile nonguvernamentale și educația.

La sfârșitul lunii martie, în Ungaria a intrat în vigoare o lege care prevede că migranții care sosesc la granițele țării trebuie să înainteze cererile de azil în așa-numitele zone de tranzit, unde vor rămâne în regim închis până când vor primi un răspuns la cererea formulată.

De asemenea, Parlamentul de la Budapesta a adoptat la începutul lunii aprilie o lege care vizează Universitatea Central-Europeană (Central European University — CEU), creată la Budapesta de magnatul George Soros. Această instituție riscă să fie închisă sau mutată într-o altă țară, întrucât nu îndeplinește condițiile de funcționare prevăzute în actul normativ.

La trei zile după adoptarea acestei legi, partidul de guvernământ, Fidesz, a prezentat Parlamentului un proiect de lege care prevede că ONG-urile ce beneficiază de finanțare din afara țării trebuie să se înregistreze ca „organizații susținute din străinătate”, iar acest proiect se află în prezent în dezbaterea legislativului.

Guvernul de la Budapesta a inițiat la începutul lunii aprilie și o consultare populară în care cere cetățenilor maghiari opinia despre politicile Uniunii Europene, campanie considerată la Bruxelles drept una antieuropeană.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
Scrie un comentariu

Scroll Up