Aromânii fac petiţie pentru sancţionarea B1TV, datorita discriminarii din emisiunea lui Radu Banciu

Mai 19, 2017 4811 1 http://bit.ly/2H8c28R

Comunitatea aromână se mobilizează pentru semnarea unei petiţii online prin care se cere CNA sancţionarea drastică a postului B1TV, la care Radu Banciu a comentat injurios, în emisiunea de miercuri, 17 mai, la adresa aromânilor.

Radu Banciu a folosit termeni jignitori pentru a descrie prima căsnicie a lui Gheorghe Hagi, a cărui echipă de fotbal Viitorul Constanţa a devenit recent campioana României.

Iniţiatoarea protestului este jurnalista Steliana Duliu-Bajdechi, publicist-comentator Radio Constanţa şi lider al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România – filiala Dobrogea.

Steliana a lansat următorul mesaj pe Facebook:

„Mă adresez tuturor aromânilor (armânilor) care consideră că fiecare trebuie să îşi asume răspunderea pentru ceea ce afirmă. Vă rog să urmăriţi filmarea de la minutul 19.20 la minutul 20.30. Dincolo de afirmaţiile referitoare la o persoană (Gheorghe Hagi, pe care îl denigrează inadmisibil), Radu Banciu face altceva, mult mai grav.

Cetăţeanul Banciu face referire la un grup etno-cultural, spunând, citez:

,, Mă adresez dvs. cu rugămintea să nu comentaţi despre individul în cauză, ci să acţionam printr-o scrisoare comună către CNA, considerând afirmaţiile discriminatorii, care încalcă legea“.

Jurnalista de origine aromână a ţinut să facă o precizare foarte importantă celor care i-au recepţionat apelul:

„Vă rog doar să vă exprimaţi dorinţa de a semna protestul. Vă anunţ că voi şterge orice comentariu ofensator la adresa cetăţeanului Banciu. Mă intereseaza finalitatea, nu jignirile reciproce.

Apelul Stelianei Duliu-Bajdechi a strâns rapid susţinători, printre care se numără şi soţia lui Mircea Geoană, Mihaela Geoană, care aparţine şi ea comunităţii aromâne.

NOTĂ OrtodoxINFO
Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
Un comentariu la “Aromânii fac petiţie pentru sancţionarea B1TV, datorita discriminarii din emisiunea lui Radu Banciu”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
  1. radu
    # 19 mai 2017 at 17:43

    Banciu e de o stupiditate si nesimtire crasa.Nu inteleg cum o nulitate ca acesta poate aparea zilnic pe un post national de tv.Specimene ca asta,Gadea ,badea,ciuvica…infesteaza atmosfeta cu miasmele gandirii lor putrede.

Scrie un comentariu

Scroll Up