X

Aromânii fac petiţie pentru sancţionarea B1TV, datorita discriminarii din emisiunea lui Radu Banciu

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Comunitatea aromână se mobilizează pentru semnarea unei petiţii online prin care se cere CNA sancţionarea drastică a postului B1TV, la care Radu Banciu a comentat injurios, în emisiunea de miercuri, 17 mai, la adresa aromânilor.

Radu Banciu a folosit termeni jignitori pentru a descrie prima căsnicie a lui Gheorghe Hagi, a cărui echipă de fotbal Viitorul Constanţa a devenit recent campioana României.

Iniţiatoarea protestului este jurnalista Steliana Duliu-Bajdechi, publicist-comentator Radio Constanţa şi lider al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România – filiala Dobrogea.

Steliana a lansat următorul mesaj pe Facebook:

„Mă adresez tuturor aromânilor (armânilor) care consideră că fiecare trebuie să îşi asume răspunderea pentru ceea ce afirmă. Vă rog să urmăriţi filmarea de la minutul 19.20 la minutul 20.30. Dincolo de afirmaţiile referitoare la o persoană (Gheorghe Hagi, pe care îl denigrează inadmisibil), Radu Banciu face altceva, mult mai grav.

Cetăţeanul Banciu face referire la un grup etno-cultural, spunând, citez:

,, Mă adresez dvs. cu rugămintea să nu comentaţi despre individul în cauză, ci să acţionam printr-o scrisoare comună către CNA, considerând afirmaţiile discriminatorii, care încalcă legea“.

Jurnalista de origine aromână a ţinut să facă o precizare foarte importantă celor care i-au recepţionat apelul:

„Vă rog doar să vă exprimaţi dorinţa de a semna protestul. Vă anunţ că voi şterge orice comentariu ofensator la adresa cetăţeanului Banciu. Mă intereseaza finalitatea, nu jignirile reciproce.

Apelul Stelianei Duliu-Bajdechi a strâns rapid susţinători, printre care se numără şi soţia lui Mircea Geoană, Mihaela Geoană, care aparţine şi ea comunităţii aromâne.

https://youtu.be/h6F7IdPJz_A

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button