Aromânii fac petiţie pentru sancţionarea B1TV, datorita discriminarii din emisiunea lui Radu Banciu

Mai 19, 2017 4534 vizualizări 1 comentariu goo.gl/m8Uh2X

Comunitatea aromână se mobilizează pentru semnarea unei petiţii online prin care se cere CNA sancţionarea drastică a postului B1TV, la care Radu Banciu a comentat injurios, în emisiunea de miercuri, 17 mai, la adresa aromânilor.

Radu Banciu a folosit termeni jignitori pentru a descrie prima căsnicie a lui Gheorghe Hagi, a cărui echipă de fotbal Viitorul Constanţa a devenit recent campioana României.

Iniţiatoarea protestului este jurnalista Steliana Duliu-Bajdechi, publicist-comentator Radio Constanţa şi lider al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România – filiala Dobrogea.

Steliana a lansat următorul mesaj pe Facebook:

„Mă adresez tuturor aromânilor (armânilor) care consideră că fiecare trebuie să îşi asume răspunderea pentru ceea ce afirmă. Vă rog să urmăriţi filmarea de la minutul 19.20 la minutul 20.30. Dincolo de afirmaţiile referitoare la o persoană (Gheorghe Hagi, pe care îl denigrează inadmisibil), Radu Banciu face altceva, mult mai grav.

Cetăţeanul Banciu face referire la un grup etno-cultural, spunând, citez:

,, Mă adresez dvs. cu rugămintea să nu comentaţi despre individul în cauză, ci să acţionam printr-o scrisoare comună către CNA, considerând afirmaţiile discriminatorii, care încalcă legea“.

Jurnalista de origine aromână a ţinut să facă o precizare foarte importantă celor care i-au recepţionat apelul:

„Vă rog doar să vă exprimaţi dorinţa de a semna protestul. Vă anunţ că voi şterge orice comentariu ofensator la adresa cetăţeanului Banciu. Mă intereseaza finalitatea, nu jignirile reciproce.

Apelul Stelianei Duliu-Bajdechi a strâns rapid susţinători, printre care se numără şi soţia lui Mircea Geoană, Mihaela Geoană, care aparţine şi ea comunităţii aromâne.

NOTĂ OrtodoxINFO
Vă rugăm să ne sprijiniți! Ajutorul dvs. va fi pentru continuitatea acestui portal. Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
Un comentariu la “Aromânii fac petiţie pentru sancţionarea B1TV, datorita discriminarii din emisiunea lui Radu Banciu”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
  1. radu
    # 19 mai 2017 at 17:43

    Banciu e de o stupiditate si nesimtire crasa.Nu inteleg cum o nulitate ca acesta poate aparea zilnic pe un post national de tv.Specimene ca asta,Gadea ,badea,ciuvica…infesteaza atmosfeta cu miasmele gandirii lor putrede.

Scrie un comentariu