Un sat INTREG din judetul Bihor, REVENDICAT in instanta de urmasii unui grof

Mai 18, 2017 3832 0 http://bit.ly/2qHr62d

Un sat intreg din judetul Bihor a fost revendicat in instanta de oameni care sustin ca sunt urmasii unui nobil ce ar fi detinut terenurile respective in urma cu peste o suta de ani, in vremea Imperiului Austro-Ungar.

Este vorba despre 13 persoane care pretind ca sunt mostenitoarele familiei de grofi Bartos, care a detinut la un moment dat aproape intreaga suprafata a satului Sacalasau Nou, adica circa 80 de hectare, informeaza Digi24.

Pamanturile au fost vandute, insa, unor slovaci care au venit la lucru si au intemeiat localitatea, dupa cum atesta documentele vremii. Satenii sustin ca respectivele contracte de vanzare-cumparare sunt in posesia lor, asa ca pretendentii nu au ce sa mai revendice.

Mai mult, in registrul agricol din 1945, familia Bartos nu mai figureaza ca avand terenuri in zona respectiva, informeaza sursa citata.

Procesul este deschis la Judecatoria din Marghita si are urmatorul termen pe 25 mai.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
Scrie un comentariu

Scroll Up