X

La ce se închină musulmanii la Mecca? La o PIATRA NEAGRĂ dintr-un CUB NEGRU. Dar CUBUL NEGRU = Simbolul lui SATURN = DRACUL / Atenție: cub pe frunte au și evreii când se roagă

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

KA’ABA

Conform http://ro.wikipedia.org/wiki/Kaaba

Kaaba este un lacaș de cult care se găsește la Mecca. Este cel mai sfânt loc al islamului.[1]. În jurul construcției se găsește Moscheea Sfântă din Mecca (المسجد الحرا).

Kaaba, este un sanctuar care se află la Mecca sub forma unui cub. Religia islamică îl considera ca primul și cel mai sfânt lăcaș de cult. Această constructie este înconjurată de Al-Masğid al-Harām (المسجد الحرا). Coranul subliniază că Kaaba a fost construită de către Avraam și fiul său Ismail.[2] Toți musulmanii din lume, în orice colt al lumii s-ar afla ei se îndreapta în timpul rugăciunii zilnice (salat) câtre Kaaba.

[…]

Hajerul Aswad este o piatră neagră strălucitoare care se găsește în colțul de est al sanctuarului. Musulmanii cred că această piatră e trimisă din rai. În urma izbucnirii unui incendiu, din cauza căldurii, această piatră s-a fărămițat în 15 bucățele. Astăzi bucățile acestei pietre sunt păstrate într-un suport din plumb și argint, încastrat în colțul estic al Kaabei. Partea care este vizibilă are 16,5 x 20 cm.

[…]

În perioada preislamică la Kaaba se găseau 360 de idoli în care credeau arabii politeiști. Cel mai mare și mai puternic dintre acești idoli era Hubal, un zeu de origine nabateană ce era considerat a fi protector al caravanelor.

În timpul profetului Mohamed, Kaaba a intrat sub controlul musulmanilor și toate statuile de idoli distruse. Acum Kaaba are o înălțime de 16 metri. Se presupune că Kaaba era mult mai joasă în anul 630 când profetul Mohamed a cucerit Mecca, deoarece ginerele său, Ali l-a ridicat pe umeri și a dărămat toate statuile.

PIATRA NEAGRA

Related image
Foto: https://www.google.com/search?q=Hajarul+Aswad&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi9hu6O6vjTAhUEU1AKHWymCDkQ_AUICigB&biw=1536&bih=856#imgdii=O320Z4_BkI-RVM:&imgrc=ztjSY9JIT5eAZM

Conform http://www.crestinortodox.ro/biserica-lume/mecca-67568.html

Acest ansamblu de cladiri sunt situate in centrul orasului si alcatuiesc telul pelerinajului, in coltul sud estic a cladirii Kaaba se afla o piatra neagra sfanta, probabil un meteorit, despre care se spune ca a fost adus de ingerul Gavriil profetului Abraham.

[…]

Profetul Mahomed s-a nascut intr-o familie instarita, dar nu a primit nici un fel de educatie institutionalizata. La 25 de ani s-a casatorit cu Khadija ale carei caravane le administra. Marea schimbare din viata lui s-a produs 15 ani mai tarziu, la varsta de 40 de ani. Pe cand se afla la o pestera de pe muntele Kira pentru a medita, el a avut o viziune in care ingerul Gabriel i-a spus sa se roage. A fost prima din mai multe revelatii pe care Mahomed le-a avut pana la moartea sa. Acestea au fost adunate in Cartea Sfanta, Coran, care este fundamentul Islamului.

[…]

Orice musulman este dator sa mearga la Mecca cel putin o data in viata. Pelerinajul, cunoscut sub numele de Hajj, are loc in fiecare an, intre ziua a 8-a si a 13-a, din luna a 12-a a calendarului islamic. Inainte de a pleca intr-un astfel de pelerinaj, fiecare persoana trebuie sa isi repare toate greselile si sa isi plateasca toate datoriile. Dupa acest pelerinaj, barbatul primeste numele de Hagi.

In prima zi a pelerinajului, a opta a lunii respective, pelerinii inconjoara de sapte ori Kaaba, in sensul acelor de ceasornic. Daca reusesc, saruta Piatra Neagra din coltul de sud-est a templului. Insa in multimea de oameni care se imbulzesc, putini ajung sa sarute piatra, astfel incat un gest catre ea este suficient.

Iata si ce putem citi la http://www.dervent.ro/dictionar.php?dTitle=a2FhYmE=&dL=K

— „piatra neagră“ de la Mecca, locul cel mai sfânt pentru mahomedani, este un bloc de bazalt (probabil un aerolit), căci se spune că „a venit din cer“, aşezat într-un fel de templu de formă cubică. Închinarea mahomedanilor la această piatră se crede că reprezintă reminiscenţe din cultul pietrei, străveche religie a arabilor din epoca politeismu-lui, cult întâlnit şi la fenicieni şi canaaneeni. Kaaba era adorată, la fel ca alte divinităţi, în religia politeistă a vechilor popoare din Arabia, înainte de apariţia islamismului. Deasupra tuturor altor divinităţi, aceste popoare adorau ca zeu suprem pe Allah (zeul). Zeii erau reprezentaţi sub forma unui cub de piatră (un mic amulet), pe care arabii îl purtau cu ei în călătorii sau îl aşezau în sanctuare; sanctuarul, un fel de templu, era tot de formă cubică. La Mecca se afla cel mai important sanctuar în care erau aşezate sute de chipuri idoleşti cioplite fie sub formă cubică fie sub o reprezentare zoomorfică. Aici veneau să se închine nomazii din toată Arabia, cu prilejul diferitelor sărbători. Cea mai de seamă sărbătoare a arabilor era aceea din preajma echinocţiului de toamnă care se celebra în apropiere de Mecca. Pelerinii adunaţi cu acest prilej la Mecca, ocoleau de şapte ori sanctuarul cubic Kaaba, sărutau piatra neagră, beau din izvorul alăturat, numit Zemzem şi apoi făceau o cursă între două localităţi din apropiere de Mecca. Cei care aveau în grija lor Kaaba şi idolii aparţineau tribului coraişiţilor (aşa cum slujitorii cultului mozaic se numeau leviţi, aparţinând tribului lui Levi). Prin cucerirea Palestinei de către romani, mulţi evrei emigrează în Arabia (sec. I î.Hr.) formând colonii numeroase, dintre care cea mai importantă se afla la Iathreb (Medina). Treptat pătrunde în Arabia creştinismul. Răspândirea iudaismului şi creştinismului va influenţa asupra spiritelor, îndepărtându-le de vechea religie idolatră. Mahomed, întemeietorul islamismului, noua religie monoteistă pe care o va impune întregii Arabii, va distruge, în anul 630, sutele de idoli de la Kaaba şi va rândui aici ritualul cultului islamic, în forma în care, zicea el, fusese rânduit de Avraam, părintele arabilor. Pelerinajul la Mecca, obligatoriu în vechea religie a triburilor nomade din Arabia, va rămâne şi în islamism ca una dintre legile morale rituale fundamentale, pe care trebuia să le respecte orice mahomedan, adică: mărturisirea credinţei, rugăciunea, milostenia rituală, postul Ramadam şi pelerinajul la Mecca. Unii teologi adaugă la acestea şi „războiul sfânt“, pentru răspândirea islamismului. Mahomed însuşi face acest pelerinaj de „adio“ la Mecca, devenit, pentru mahomedani, oraşul lor sfânt, pentru că aici, lângă Mecca, pe muntele Hira, a avut Mahomed primele sale viziuni supranaturale şi revelaţia noii învăţături, pe care va începe s-o propovăduiască chiar din acest oraş, în care face primii prozeliţi.

Conform http://www.ziare.com/cultura/istoria-culturii-si-civilizatiei/demistificarea-unei-religii-sanctuarul-musulman-de-la-mecca-i-1174097

In Coran apare ca templul a fost ridicat de Avraam si de fiul sau, Ismael, sub indrumare divina, insa traditia musulmana adauga faptul ca fundatiile erau ale unui alt templu mai vechi construit de insusi Adam, la scurt timp dupa alungarea sa si a Evei din Eden.

Astfel, se spune ca locul construirii templului initial fusese marcat printr-o piatra trimisa din ceruri si a rezistat veacuri, numai ca in timpul Potopului sanctuarul a fost maturat de ape, iar piatra divina a fost pierduta.
Insa, mai tarziu, lui Avraam i-a fost dezvaluit locul de ingerul Gabriel si impreuna cu fiul sau au ridicat un nou templu pe fundatiile celui vechi.
Gabriel apoi le-a inmanat celor doi Piatra Neagra pentru a o aseza din nou in temelia sanctuarului, Ismael si urmasii sai fiind incredintati de Allah cu paza lacasului sfant.
Avraam pleaca in lume pentru a da de veste oamenilor si pentru a-i chema in pelerinaj la acest sanctuar.

[…]

Ibn Abbas, unul dintre cei mai respectati invatati din timpul lui Muhammad, mentiona ca insusi profetul sustinea ca Piatra Neagra cazuse din paradis si ca fusese de un alb imaculat, numai ca pacatele fiilor lui Adam au reusit sa o innegreasca de-a lungul veacurilor.
Dupa Ibn Abbas, Muhammad a fost si cel care a legat Piatra Neagra de ritul musulman, acesta spunand ca “Allah o va aduce in fata in Ziua Reinvierii si va avea doi ochi sa vada si o limba sa graiasca si va da marturie in favoarea celor ce au atins-o cu sinceritate”.

[…]

Spre deosebire de credinta monoteista practicata mai tarziu, acum ei aveau un panteon variat, felurite sanctuare aparand mai ales in apropierea oazelor, ajungandu-se la un consens intre diferitele triburi ca orice ostilitati sa se incheie in jurul acestora.
O trasatura particulara era faptul ca pietrele de o forma sau culoare aparte erau venerate.
In intreaga peninsula se faceau pelerinaje la aceste sanctuare, Gustave Edmund Von Grunebaum mentionand in “Islamul clasic: O istorie din 600 e.n. pana in 1258 e.n.” inca doua astfel de temple construite in jurul unor pietre, una de culoare rosie in orasul Ghaiman si una alba in Tabala. In timp s-au infiintat orase sau targuri in jurul lor.

La http://www.crestinortodox.ro/secte-culte/stalpii-religiei-islamice-72878.html mai citim ca:

Furata, in anul 930 din Kaaba, ea a fost gasita in anul 951, datorita ciudatei sale proprietati de a pluti deasupra apei.

Cititi va rog si:

UN PREDICATOR MUSULMAN TRECE LA ORTODOXIE

DE CE CUB NEGRU?

Asadar le placea cubul inca dinainte de Mahomed. De ce l-au pastrat si de ce negru?

Ce stim sigur e ca in general un cub negru era si inca este un simbol al lui Saturn (Stapanul inelelor …), adica un simbol al diavolului.

„19 aprilie – 1 mai – sacrificiul de sînge oferit Fiarei, o perioadă de 13 zile extrem de critică. Sacrificiul prin foc este necesar pe 19 aprilie

19 aprilie este prima zi a perioadei ritualice satanice de 13 zile care are legătură cu zeul focului Baal/Moloh/Nimrod (zeul soarelui), cunoscut de asemenea şi ca zeul roman Saturn (satan/diavolul). Această zi este una din cele mai importante zile în care se fac sacrificii umane prin intermediul focului, cu precădere copii şi de aceea de-a lungul timpului au avut loc evenimente istorice foarte importante în această zi” – Sărbători oculte şi sabbathuri –  Cutting Edge

Cititi va rog mai multe la:

SACRIFICII UMANE: De la sfarsitul lui Aprilie pana la 1 Mai se petrec lucruri / 30 APRILIE – 1 MAI: Celebrarea Walpurgis, Infiintarea Ordinului Illuminati, Ziua Internationala a Muncii, Pactul lui Hitler cu diavolul, Sinuciderea lui Hitler, “Uciderea” lui Osama bin Laden, etc.

Este sarpele diabolic, Saturn cu pofta lui de a chinui si devasta care ii face omului cel mai teribil dar: Teama!

Si au impanzit Pamantul de cuburi: https://www.google.com/search?q=black+cube+statue&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjYudXHj_nTAhVEIpoKHd5tB1oQ_AUICigB&biw=1536&bih=856

Iata de exemplu unul dintre cele cinci cuburi sculptate de Bernard (Tony) Rosenthal, denumit Astor Place Cube, situat in Manhattan, New York:

Foto: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d1/Just_another_Alamo_afternoon.jpg

ISLAMUL SI EVREII

Sfantul Maxim Grecul spunea ca un evreu l-a invatat pe Mahomed ratacirile sale:

Sfantul MAXIM GRECUL: “Cuvânt de acuzare împotriva rătăcirii agarenilor şi împotriva lui MAHOMED, câinelui ticălos, care a născocit-o”

Cititi va rog si:

Haralambie Vasilopoulos: ISLAMUL este o facatura EVREIASCA. Scopul?

Iata si un tefillin la evrei, pe frunte, cand se roaga:

416px-shelroshme3
Foto: http://andyettheydeny.blogspot.ro/2010/01/occult-symbolism-saturn-worship.html

Mai multe imagini la:

https://www.google.com/search?q=tefillin&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwif6Or2lPnTAhVGD5oKHfEMCLsQ_AUICigB&biw=1536&bih=856

Cubul este de asemenea apreciat si de catre masonerie:

http://www.steauadunarii1.ro/simbolistica-triunghiului-intelepciune-forta-frumusete/

Cititi va rog si:

http://www.nicholson1968.com/nicholson1968s-post/saturn-worshipthe-black-cube

 

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button