X

ION TIRIAC in chestiunea ILIE NASTASE: “Cred că WTA ar trebui să îşi prezinte SCUZELE pentru comunicatul dumneavoastră”

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ion Ţiriac i-a răspuns, marţi, prin intermediul unei scrisori, preşedintelui WTA, Steve Simon, care a calificat prezenţa lui Ilie Năstase în cadrul ceremoniei de premiere a turneului Premier Mandatory de la Madrid drept un “gest iresponsabil şi innaceptabil”.

Deţinătorul licenţei Mutua Madrid Open a făcut precizări importante privind situaţia legală a lui Ilie Năstse, prezentând un extras din decizia ITF.

Stimate domnule Preşedinte, vă scriu această scrisoare în calitate de proprietar al turneului de tenis Madrid Open. Este întru totul adevărat că finala a fost spectaculoasă şi vă mulţumesc pentru cuvintele de apreciere prin care punctaţi acest lucru.  Pe de altă parte, aţi făcut o afirmaţie care, din punctul meu de vedere, este complet ruptă de context. (…) Domnul Năstase nu este suspendat de la turneele de Mare Şlem, cele din circuitul ATP sau WTA, ci este suspendat doar în cazul întrecerilor ITF“.

Senatorul Ilie Năstase este primul număr unu din istoria tenisului (1973), care a fost avertizat şi suspendat provizoriu de ITF în timpul partidei de Fed Cup România – Anglia.

Spre marea surprindere a mea şi a mai multor profesionişti din lumea tenisului, supervizorul acelei întâlniri a fost un nativ britanic, ceea ce este innaceptabil, având în vedere faptul că partida se juca între România şi Marea Britanie. Oricum, ITF-ul a considerat că nu poate dicta o pedeapsă înainte de a judeca faptele şi a decis, pe 12 mai, să transmită un comunicat oficial, prin care să facă lămuriri privitoare la suspendarea  lui Ilie Năstase. Citat: <<Suspendarea provizorie impusă domnului Năstase de către IAP pe data de 23 aprilie se aplică doar în cazul competiţiilor desfăşurate sub egida ITF şi nu include turneele de Mare Şlem>>. După cum vedeţi, domnul Năstase nu este suspendat de la turneele de Mare Şlem, cele din circuitul ATP sau WTA, ci este suspendat doar în cazul întrecerilor ITF“, îşi argumentează poziţia fostul partener de dublu al lui Ilei Năstase.

Cred că Ilie Năstase şi-a plătit de mult obligaţiile faţă de acest sport, dedicându-se tenisului în ultimii 50 de ani şi aducându-şi contribuţia în ridicarea acestui sport de la pământ până la cel mai înalt nivel, care atrage milioane de spectatori. Să nu uităm faptul că a avut o personalitate curată şi flamboiantă, din toate punctele de vedere. Cred că WTA ar trebui să îşi prezinte scuzele pentru comunicatul transmis public de dumneavoastră“, punctează Ion Ţiriac.

“Dacă decizia ultimei instanţe este că cineva se face vinovat în vreun fel, atunci situaţia se va schimba“, a precizat Ion Ţiriac.

“Între timp, aş dori să menţionez faptul că trofeul turneului se numeşte Ţiriac Trophy. I-am înştiinţat pe organizatori cu mult timp înaintea începutului întrecerii că solicit în continuare ca domnul Năstase să ia parte la Ceremonia de Premiere şi nu regret faptul că am făcut-o, luând în considerare faptul că inclusiv la turneul ATP 250 de la Bucureşti, Ilie Năstase a fost personalitatea invitată să înmâneze câştigătorului trofeul (care ne poartă numele) de-a lungul a 23 de ani”, a precizat Ion Ţiriac.

Comunicatul dumneavoastră m-a mâhnit teribil, acum, la o săptămână după ce ITF-ul şi-a clarificat poziţia. Sper că după această scrisoare am ajuns la un punct de vedere comun şi că înţelegeţi mai bine situaţia”, a conchis Ion Ţiriac.

  • Ilie Năstase a fost una dintre personalităţile invitate pe podium pentru a-i oferi trofeul Simonei Halep la capătul finalei de sâmbătă de la Madrid. Preşedintele WTA, Steve Simon a reacţionat prompt, printr-un comunicat în care a condamnat alegerea turneului de a-l introduce pe Năstase în calitate de reprezentant al unei competiţii Premier, după scandalul de rasism din Fed Cup. Simon a descris decizia drept “un gest iresponsabil şi innaceptabil” şi a precizat o dată în plus că fostul număr unu are acreditările suspendate în turneele WTA, ca urmare a suspendării provizorii dictate de ITF.

“A fost o finală incredibilă şi le felicit din tot sufletul pe Simona şi Kristina pentru tenisul arătat în această zi. Singurul moment care a umbrit ziua a fost invitaţia către domnul Năstase de a participa la ceremonia de decernare a trofeului. Dumnealui este în prezent suspendat provizoriu de ITF pentru comportamentul său, iar noi i-am revocat toate drepturile până în momentul în care ancheta va fi finalizată. A fost un gest iresponsabil şi inacceptabil din partea Madrid Open de a-i oferi domnului Năstase un rol oficial. Turneul de la Madrid este unul de nivel Premier, se desfăşoară după cele mai înalte standarde atât la nivel sportiv, cât şi la nivel organizatoric. Aceste standarde organizatorice nu au fost reflectate astăzi”, a fost comunicatul oficial trimis sâmbătă de Steve Simon, preşedintele forului tenisului feminin, publicat pe site-ul WTA şi promovat pe toate canalele oficiale asociate.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button