Corpul unei CREATURI MARINE URIAȘE a eșuat pe o insulă din Indonezia

mai 18, 2017 9830 1 http://bit.ly/2H8mxcr

Imaginile postate online arătând carcasa enormă care eșuează pe țărmul unei insule indoneziene fascinează oameni din întreaga lume.

Carcasa de 15 metri a schimbat culoarea apei într-o nuanță de roșu intens.

The Jakarta Globe. numește corpul masiv, putrezit, un calmar uriaș și arată că un rezident al insulei Seram a descoperit marți creatura moartă cu o lungime de 15 metri.

Dar trei experți marini au declarat pentru HuffPost că animalul pare a fi un fel de balenă osoasă.

YOUTUBE / PATASIWA KUMBANG AMALATU Unele fotografii arată ce pare a fi o coloană vertebrală.

YOUTUBE / PATASIWA KUMBANG AMALATU Materialul văzut în stânga seamănă cu capul unei balene care se alimentează prin filtrare.

„Calmarul gigant este nevertebrat pe când aici sunt vizibile oasele (maxilar, craniu, vertebre), asa că pot afirma foarte confortabil că este un tip de balena rorqual”, a declarat Regina Asmutis-Silvia, director executiv al Institutului de Conservare a Balenelor si Delfinilor.

„Anumite specii de balene osoase (rorqual) au caneluri ventrale care se întind de la bărbie până la buric. Este un țesut elastic care se extinde când se hrănesc”, a adăugat ea.

Ea a identificat aceste caneluri în imagini și a inclus și fotografii în care a arătat ceea ce crede că sunt maxilarul și craniul balenei.

REGINA ASMUTIS-SILVIA

REGINA ASMUTIS-SILVIA

Edith Widder, CEO și om de știință senior la Asociația pentru Cercetarea și Conservarea Oceanului, a declarat că este dificil de identificat doar din  imagini, dar unele fotografii par să arate plăci osoase de balenă…

„Cred că este o balenă osoasă”, spune ea.

George Leonard, cercetător șef la Ocean Conservancy, a spus că, inițial, a crezut că animalul ar putea fi un calmar gigant, dar a fost de acord că este probabil o balenă după ce a văzut imagini care evidențiază oasele și maxilarul.

„Încercarea de a identifica creaturi uriașe de la celălalt capăt al lumii doar după o filmare este greu de făcut; dar odată ce oamenii încep să împărtășească informații specifice care încep să se restrângă în definirea caracteristicilor creaturii, identitatea începe să se concretizeze”, a spus el.

Această filmare prezintă corpul degradat transformând culoarea apei din jurul lui in roșu.

Locuitorii au cerut guvernului să vină și să-i ajute să înlăture corpul, rapoartează Globe.

Între timp, vă vom lăsa cu un tweet despre acest Kraken real.

Nick Andersen:

„O creatură moartă neidentificată se descompune în largul coastei insulei indoneziene Seram și nimeni nu știe ce este.”

Această poveste a fost actualizată cu comentarii de la experți în domeniul marin.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
Trackbacks/Pingbacks
  1. VIDEO: Ce-o fi URIASA CREATURA esuata pe aceasta insula din Indonezia? | Saccsiv - Weblog - 18 mai 2017

    […] Corpul unei CREATURI MARINE URIAȘE a eșuat pe o insulă din Indonezia, ne informeaza HuffPost, traducerea OrtodoxInfo: […]

Scrie un comentariu

Scroll Up