30 de ambasade la Bucureşti condamnă România de discriminare față de comunitatea LGBTI

Mai 18, 2017 77069 9 http://bit.ly/2HciJGU

Ambasadorii la Bucureşti a 30 de state şi Reprezentanţa Comisiei Europene au dat publicităţii, miercuri, o declaraţie comună în care îşi exprimă sprijnul şi solidaritatea pentru comunitatea LGBTI (lesbian, gay, bisexual, transgender şi intersex) din România.

”Cu ocazia Zilei Internaţionale Împotriva Homofobiei, ne exprimăm solidaritatea şi sprijinul pentru comunitatea LGBTI (lesbian, gay, bisexual, transgender şi intersex) din România. Având în vedere faptul că Bucharest Pride Festival 2017 are loc în această perioadă, susţinem dreptul legal al acestor comunităţi de a folosi această ocazie tradiţională pentru a se manifesta într-un mod paşnic pe data de 20 mai (ora 16.00, Arcul de Triumf) cu scopul de a atrage atenţia cu privire la problemele specifice cu care se confruntă”, se arată în declaraţia comună.

Semnatarii documentului arată că drepturile omului şi statul de drept alcătuiesc fundaţia pe care se sprijină ţările democratice.

”Legislaţia internaţională în domeniul drepturilor omului porneşte de la premisa că toţi indivizii trebuie să se bucure de aceleaşi drepturi şi libertăţi, aşa cum prevede Declaraţia Universală a Drepturilor Omului. Tocmai respectul pentru aceste valori fundamentale obligă guvernele să-şi protejeze cetăţenii împotriva violenţei şi discriminării şi să se asigure că toţi se bucură de şanse egale. Unele persoane se confruntă în continuare cu acte de discriminare, direct sau indirect, din cauza orientării şi identităţii lor sexuale. Guvernele noastre încearcă să combată astfel de acte prin promovarea drepturilor omului”, susţin ambasadorii acreditaţi la Bucureşti.

Declaraţia este semnată de către ambasadorii din Argentina, Australia, Austria, Belgia, Brazilia, Canada, Chile, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Irlanda, Italia, Israel, Mexic, Olanda, Noua Zeelandă, Norvegia, Portugalia, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveţia, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Statele Unite ale Americii, Uruguay şi de Reprezentanţa Comisiei Europene.

Camera Deputaţilor a adoptat în 9 mai, cu 232 voturi „pentru”, 22 de voturi ”împotrivă” şi 13 abţineri, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei pe tema definiţiei familiei, astfel că, potrivit propunerii de modificare, alineatul 1 al articolului 48 din Constituţie urmează să aibă următoarea formă:

”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
9 Comentarii la “30 de ambasade la Bucureşti condamnă România de discriminare față de comunitatea LGBTI”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. Adrian
  # 18 mai 2017 at 8:56

  Şi Serbia ?, şi Cipru ? …. !!!
  Suuuper(memorandum) !

 2. nelu
  # 18 mai 2017 at 8:58

  sa le retraga acreditarile. nu avem nevoie de nebuni care sa ne invete ce e bine si ce e rau. pt nebunii astia raul e binele si minciuna e adevar

 3. Ionut
  # 18 mai 2017 at 9:05

  Ambăşitorii semnatari ai declaraţiei să-şi ţină pliscul şi să studieze mai bine fişa prostului.
  Totusi, nu ma asteptam la chestia asta din partea Serbiei, nici a altor catorva (Spania, de ex.) Mi se pare ca pe unii i-au presat gunoaiele mondiale sa semneze.

 4. Marius
  # 18 mai 2017 at 10:38

  Sa condamne pana le vine acru si se satura. Romania este ortodoxa si asa o sa ramana. Sunt curios cand o sa fie prezentu la judecata in fata Lui Dumnezeu, o sa l condamne si pe El ca a interzis homosexualitatea si ca este o uraciune Inaintea Lui?. Astia nu s sanatosi la cap. Dumnezeu sa i lumineze, poate se trezesc si vad adevarul ca sunt cam orbi acum.

 5. Minunat
  # 18 mai 2017 at 10:49

  Să fie scoși afară din Romania toți poponauții și toți susținătorii lor.
  Romania să iasă din uniunea criminalilor europeni și din toate organizațiile satanice nenorocite internaționale.

 6. Cobjug Stefan
  # 18 mai 2017 at 11:57

  A inebunit lupul de tot!

 7. petra
  # 18 mai 2017 at 14:29

  Au iesit toti dracii iadului , sa lupte impotriva ortodoxiei a crestinilor ortodoxi , INVIAZA DUMNEZEU, SA SE RISIPEASCA VRAJMASII LUI . SA PIARA CUM PIERE FUMUL . CUM SE TOPESTE CEARA DE LA FATA FOCULUI !!!

 8. Ovidiu
  # 18 mai 2017 at 19:26

  Mai e ceva de zis? Ați văzut vreodată imperechindu-se doi câini? doi lei? E clar am ajuns ,noi oamenii,cele mai degenerate animale.

 9. mihai viteazul
  # 19 mai 2017 at 22:56

  fiecare să dicteze în țara lui. Aici noi, românii, dictăm. PA!

Scrie un comentariu

Scroll Up