Cozi interminabile: Sute de ucraineni se îmbulzesc pentru a obține pașapoarte biometrice

Mai 17, 2017 5368 0 http://bit.ly/2qGa6cN
(foto) Cozi interminabile: Sute de ucraineni se îmbulzesc pentru a obține pașapoarte biometrice

Foto: Facebook/Iaroslav Kerget

După ce Uniunea Europeană a acceptat un regim fără vize pentru Ucraina, ucrainenii imediat au început să-și facă pașapoarte biometrice.

La centrele de servicii pentru crearea pașapoartelor biometrice se formează zilnic cozi uriașe, dar pentru a depune documente, oamenii vin de dimineață, la ora 6.

„Cei ce vin la deschidere, pot să nu mai reușească să depună documentele. Aceasta e informație pentru cei care spuneau: „Cui îi trebuiește acest regim fără vize, dacă oricum nu sunt bani pentru a pleca în UE”, a scris un jurnalist ucrainean pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, în ciuda tuturor inovațiilor în sistemul de aplicare a documentelor și crearea bonurilor de înregistrare electronice, oamenii oricum se îmbulzesc la ușile centrelor pentru crearea documentelor și crează liste de cei ce doresc să primească pașaport „ca în 1990”.

O kievleană a spus că pentru a primi pașaport străin trebuie să ocupi rândul încă până la ora 6, sau să vii peste câteva luni.

„Am venit la 7:30. S-a deschis la 9:10. M-am înregistrat la 10:01. În coadă electronică am fost cu numărul 199. Am fost nevoită să aștept 2-3 ore minim pentru a depune documentele pentru pașaportul biometric. Sunt două variante: prima- să vii la 4-5 dimineața, a doua- să aștepți câteva luni”, a scris ea.

UNIMEDIA reamintește că pe 6 aprilie, Parlamentul European a votat acordarea regimului fără vize pentru Ucraina.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
Scrie un comentariu

Scroll Up