Sfinții Sila, Paisie și Natan, cinstiți cum se cuvine la Schitul Orășeni

Mai 16, 2017 14767 4 goo.gl/rchFDV

UPDATE: la momentul incheierii Sfintei Liturghii și-a facut aparitia o mașina a unei firme private de securitate, in care se aflau si doi slujbași ai MMB, care i-au adus parintelui Ioan o noua citatie la Consistoriu. Prin aceasta citatie, MMB recunoaște ca a greșit termenul ședinței anterioare. Din pacate, au savarșit o noua eroare, neacordandu-i parintelui Ioan cel puțin șapte zile necesare pentru comunicarea listei de martori. Deci, procesul mai are de așteptat pana va incepe canonic. Impresioneaza rapiditatea cu care s-au mișcat consistorialii: ședința a inceput la 10.00 dimineața, a durat macar o ora, cu decizie, cu redactarea noii citatii, apoi curierii au facut un drum de 2 ore jumatate in vreo ora jumatate pentru a ajunge la 13.00 la Orașeni. Asemenea rapiditate rivalizeaza cu cea a curierilor militari. Ramane intrebarea: de ce doi preoti au apelat la un agent de securitate pentru a inmana citația unui confrate preot? De ce nu au gasit de cuviința sa i-o dea personal, de vreme ce tot au batut atat drum de la Iași? Și de ce nu au putut respecta aceasta sfanta zi de sarbatoare, in care nici macar nu trebuia intrunit consistoriul, conform Regulamentului instanțelor? Daca nu din respect pentru preot, macar pentru cei trei sfinți și pentru poporul care i-a praznuit.

Într-o atmosfera de sarbatoare și bucurie s-a desfașurat astazi la Schitul Orașeni slujba dedicata sfinților cuviosi Sila, Paisie si Natan. Slujba a fost oficiata de un sobor de 10 preoti nepomenitori, marturisind poporului, mințit de funcționarii MMB, ca parintele Ioan nu este singurul luptator impotriva ecumenismul din Moldova și din tara. Au participat mulțime de credincioși din localitate și din alte parti ale țarii, veniti sa se bucure de trecerea in randul sfinților a celor trei cuviosi. Sarbatoarea a fost cu atat mai frumoasa pentru ca acest moment, pentru care locuitorii din Orașeni se pregatesc de ani de zile, s-a desfașurat intr-un duh curat ortodox, necontaminat de erezia ecumenismului propovaduita de adepții sinodului din Creta. Dam lui Dumnezeu slava pentru aceasta minunata bucurie duhovniceasca și multumim Sfintilor Sila, Paisie si Natan si celor 420 de nevoitori ingropați in curtea schitului pentru aceasta zi.

Ți-a plăcut acest articol? Te rugăm să ne susții, făcând o mică donație pentru menținerea acestui portal.

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
4 Comentarii la “Sfinții Sila, Paisie și Natan, cinstiți cum se cuvine la Schitul Orășeni”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. Unul
  # 16 mai 2017 at 14:32

  Slavă Domnului!

 2. Nicoleta C
  # 16 mai 2017 at 15:02

  Slava Domnului!

  • marinela
   # 16 mai 2017 at 15:58

   Slava Domnului ca in sfirsit a putut avea loc aceasta slujba de pomenire a Sfintilor, Sila,Paisie si Natan, in liniste si pace ,fata disturbari ecumeniste,Doamne ajuta si mintuire!

Scrie un comentariu