SCANDAL în fotbal: Semnul CRUCII ar putea fi INTERZIS. Musulmanii se simt deranjati tot mai mult de acesta

Mai 16, 2017 7707 vizualizări 1 comentariu goo.gl/LCSx3s

Congresul Federației internaționale de fotbal desfășurat săptămâna trecută în Bahrain, a fost marcată de surprize și polemici, una dintre acestea reprezentând-o cererea unui cleric saudit, adresată FIFA, de a interzice jucătorilor creștini să mai facă semnul crucii după înscrierea unui gol, dezvăluie ziarul britanic The Sun.

Mohamad Al-Arefe, teolog islamist în cadrul Universității musulmane King Saud din Riad, a lansat această propunere prin intermediul contului său Twitter, pe care are aproape 18 milioane de urmăritori, scrie agerpres.ro..

,,Am văzut clipuri video ale sportivilor, jucători de fotbal, alergători sau cei care trag la țintă, iar atunci când câștigă fac simbolul crucii pe piept, iar întrebarea mea este dacă regulile FIFA nu interzic acest lucru”, a scris Al-Arefe.

Criticii i-au răspuns imediat clericului, căruia i-au reamintit că același lucru este făcut deseori și de către fotbaliștii musulmani. „Mohamed Salah și alții îngenunchează și se roagă atunci când marcheză și nimeni nu îi pedepsește”, a scris Sultan Alhusni, adăugând: „Lăsați sportul celor care se ocupă de el”.

Polemica legată de această temă s-a amplificat după ce clubul Real Madrid, sponsorizat de compania aeriană Emirates din Dubai, a acceptat să îndepărteze simbolul crucii de pe logo-ul său, în cazul tricourilor comercializate în Orientul Mijlociu.

 

NOTĂ OrtodoxINFO
Vă rugăm să ne sprijiniți! Ajutorul dvs. va fi pentru continuitatea acestui portal. Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
Un comentariu la “SCANDAL în fotbal: Semnul CRUCII ar putea fi INTERZIS. Musulmanii se simt deranjati tot mai mult de acesta”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
  1. catalin_b
    # 17 mai 2017 at 13:57

    Să mai ții cu Real-ul?

Scrie un comentariu