X

U.E. reia discuţiile despre SCHIMBAREA REGIMULUI SFÂNTULUI MUNTE. Patriarhia Rusă se opune

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Aflăm de la ekklisiaonline.gr că:

U.E. încearcă să schimbe regimul Sfântului Munte

Confrom agenţiei de ştiri Russia Today, reprezentantul Departamentului pentru Relaţii Bisericeşti Externe al Patriarhiei Moscovei a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă pe data de 5 februarie a.c.:

„Biserica Ortodoxă Rusă speră ca Elada să nu sucombe la presiunile europarlamentarilor şi funcţionarilor U.E., păstrând tradiţia duhovnicească şi istoricul regim autonom al Sfântului Munte, care reprezintă centrul multinaţional al întregii lumi ortodoxe”.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei ruse a spus de-asemenea:

„Prin legiferările U.E. unii urmăresc schimbări în regimul Sfântului Munte.”

A mai declarat :

„…când Elada a fost primită în U.E. a fost pusă, în acelaşi timp, problema regimului din Sfântul Munte.”

Pr. Igor Yakynchuk, într-un interviu dedicat aniversării a 1000 de ani de prezenţă a monahismului rus în Sfântul Munte şi-a exprimat speranţa ca

„presiunea exercitată să nu conducă la rezultate urâte, deoarece Sfântul Munte ţine, până-n zilele noastre, neîntinată [!! – n.tr.], unica sa tradiţie duhovnicească”.

U.E., probabil după indicaţii din partea S.U.A., reia acum discuţia despre regimul Sfântului Munte, pe motivul, în special, al prezenţei acolo a călugărilor ruşi şi a Mănăstirii ruse.

Acum, când Elada se află sub noi presiuni economice din partea creditorilor, la Bruxelles se caută, sub diferite pretexte, cum ar fi, în primul rând, accesul femeilor în Muntele Athos, să ni se „răpească sufletul ortodox!”.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. din studiul american aratat de activenews legat de acceptarea homosexualitatii in estul europei, ar rezulta ca grecii sunt pro/homosexuali in majoritate la grupa de varsta pana in 35 de ani, deci in cativa ani, ei singuri fara ue, vor deschide portile Athosului pentru femei si cazinouri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button