Israelul i-a interzis Mitropolitului Serafim de Pireu să intre în Ierusalim în Sâmbăta Mare deoarece A CONDAMNAT SIONISMUL

mai 13, 2017 26458 4 http://bit.ly/2qCQ4jk

Foto: Pravmir.com

Mitropolitul Serafim de Pireu a vorbit împotriva deciziei Israelului de a interzice intrarea sa în Ierusalim în Sâmbăta Mare, pe baza presupuselor remarci antisemite, raportează AgionOros. citat de Pravoslavie.ru.

La reuniunea din 7 februarie a Sinodului Bisericii Ortodoxe Grecești, ÎPS Serafim a fost numit reprezentant al delegației Bisericii Greciei la Ierusalim în Sâmbăta Mare, la coborârea Sfintei Lumini. El a primit un pașaport diplomatic de la Ministerul de Externe al Greciei în mod special pentru călătorie.

Cu toate acestea, autoritățile israeliene au raportat într-o convorbire telefonică cu prim-ministrul grec Alexis Tsipras că Mitropolitul Serafim este „persona non grata” în Israel pentru presupusele „declarații antisemite”.

Episcopul grec a răspuns că nu a făcut niciodată observații antisemite și a acuzat Israelul de încălcarea drepturilor sale religioase și de „interferențe anti-canonice în afacerile Greciei și Bisericii Greciei”.

Comentând în continuare despre acuzațiile de antisemitism, Mitropolitul Serafim a scris:

Ortodocșii nu sunt rasiști ​​și nici atei. Simțim simpatie pentru evrei ca și pentru ceilalți oameni. Poporul evreu ne-a dat drepții și patriarhii din Vechiul Testament, apostolii, primii creștini, teologii și pe Mântuitorul… Dar, ca ortodocși, suntem antisioniști. Adică suntem împotriva sionismului internațional, care a transformat religia Vechiului Testament în închinare la Satana… Biserica Ortodoxă este împotriva sionismului imperial, aspirând la dominația globală ”.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
4 Comentarii la “Israelul i-a interzis Mitropolitului Serafim de Pireu să intre în Ierusalim în Sâmbăta Mare deoarece A CONDAMNAT SIONISMUL”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. Spaceman
  # 13 mai 2017 at 18:44

  Mitropolitul Serafim de Pireu — a primit un pașaport diplomatic de la Ministerul de Externe al Greciei în mod special — pentru călătorie în Israel.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Greek_passport#/media/File:Greek_Passport_(Diplomatic).svg

  Și-a luat plata, pe lumea aceasta!

  https://www.youtube.com/watch?v=fM9xY8xCle0

  http://i.imgur.com/bebjELd.jpg

  http://i.imgur.com/1tXzVdw.jpg

  https://media.giphy.com/media/tvpJ8zkXcNdio/giphy.gif

  • Ionut
   # 13 mai 2017 at 22:20

   „Nu judecati dupa infatisare, ci judecati judecata dreapta.” (Ioan 7;24)

 2. Spaceman
  # 13 mai 2017 at 18:47

  Pașaport diplomatic grecesc, versiune din 2007 până în prezent:

  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/24/Greek_Passport_%28Diplomatic%29.svg/800px-Greek_Passport_%28Diplomatic%29.svg.png

Trackbacks/Pingbacks
 1. Mitropolitul SERAFIM de PIREU si-a facut PASAPORT CU CIP dar evreii nu i-au permis sa intre in Ierusalim pe motiv ca e antisemit | Saccsiv - Weblog - 14 mai 2017

  […] Israelul i-a interzis Mitropolitului Serafim de Pireu să intre în Ierusalim în Sâmbăta Mare, ne informeaza OrtodoxInfo: […]

Scrie un comentariu

Scroll Up