X

Varianta pentru RETRAGEREA de la oras. Satul românesc din judetul Sibiu, în care o casă costă cât un salariu mediu. Peisajul este mirific aici

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Aici este locul în care mai trăiesc doar 7 oameni, trei saşi şi patru români, şi care pare o ruină, dar chiar şi aşa este extrem de pitoresc.

Locul se numeşte Gherdealul şi este primul sat după Cincu ce excede judeţului Braşov din punct de vedere teritorial.

Casele se vând ieftin. “Aici, o casă costă cam 20 – 24 de milioane de lei vechi. N-a mai rămas mare lucru din ele. Oamenii au plecat, mânca-i-ar amarul.”, spune o femeie despre satul în care locuieşte.

Înainte, aici trăiau 112 familii, majoritatea saşi, dar au plecat şi nu s-au mai întors, conform identitatea.ro.

Drumul de la Cincu la Gherdeal este superb, iar până la Făgăraş sunt 37 de kilometri. Aici este un peisaj rupt din Rai, dar uitat de lume şi mai ales de autorităţi.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. Am citit articolul (care este de fapt din 2015!) – un numar de proprietati au fost cumparate de un german si si-a facut pensiune acolo. Intre timp si alte proprietati au fost cumparate, tot de sasi. Iar la comentarii, unii dintre cititori spun ca proprietatile acolo costa acum mii de euro, nu 2000-2500 de lei, respectiv ca articolul are scopul de a face reclama pentru pensiunea nou construita.

  2. Cred ca ar trebui cautate localitati al caror drum nu este inca “pozat” pe google maps. Drumul spre Gherdeal este pozat doar o portiune, la inceput, apoi s-au oprit.

  3. Am inteles ca totusi casele nu sunt de vanzare….proprietarii, chiar daca sunt plecati, nu vor sa vanda…

  4. Sfat. Căutați localități cu o populație de maxim 100 locuitori pe o raza de 50 km de unde locuiți, care sa aiba apa potabila de izvor si o pădure in zona. Idea e următoare. 50 km e o distanta acceptabilă pt oricine de a o parcurge in maxim 2 zile pe jos. Nu ar strica și niște biciclete să aveți. În acest caz distanta se mai poate marii cu vreo 20 km. Căutați localitățile din zona care la ultimul recensământ au avut cam 100 locuitori și care nu sunt căutate de investitori și care au o populație îmbătrânită. Am precizat de bicicleta că e utila in lipsa unui mijloc de transport potrivit in acele vremuri. Distanta am aleso în funcție de posibilitățile mele fizice. Și în 24 ore de întâmplă multe, darămite in 48 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button