Varianta pentru RETRAGEREA de la oras. Satul românesc din judetul Sibiu, în care o casă costă cât un salariu mediu. Peisajul este mirific aici

Mai 11, 2017 15788 6 http://bit.ly/2H7XExr

Aici este locul în care mai trăiesc doar 7 oameni, trei saşi şi patru români, şi care pare o ruină, dar chiar şi aşa este extrem de pitoresc.

Locul se numeşte Gherdealul şi este primul sat după Cincu ce excede judeţului Braşov din punct de vedere teritorial.

Casele se vând ieftin. „Aici, o casă costă cam 20 – 24 de milioane de lei vechi. N-a mai rămas mare lucru din ele. Oamenii au plecat, mânca-i-ar amarul.”, spune o femeie despre satul în care locuieşte.

Înainte, aici trăiau 112 familii, majoritatea saşi, dar au plecat şi nu s-au mai întors, conform identitatea.ro..

Drumul de la Cincu la Gherdeal este superb, iar până la Făgăraş sunt 37 de kilometri. Aici este un peisaj rupt din Rai, dar uitat de lume şi mai ales de autorităţi.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
6 Comentarii la “Varianta pentru RETRAGEREA de la oras. Satul românesc din judetul Sibiu, în care o casă costă cât un salariu mediu. Peisajul este mirific aici”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. isa
  # 11 mai 2017 at 13:47

  Am citit articolul (care este de fapt din 2015!) – un numar de proprietati au fost cumparate de un german si si-a facut pensiune acolo. Intre timp si alte proprietati au fost cumparate, tot de sasi. Iar la comentarii, unii dintre cititori spun ca proprietatile acolo costa acum mii de euro, nu 2000-2500 de lei, respectiv ca articolul are scopul de a face reclama pentru pensiunea nou construita.

 2. isa
  # 11 mai 2017 at 13:55

  Cred ca ar trebui cautate localitati al caror drum nu este inca „pozat” pe google maps. Drumul spre Gherdeal este pozat doar o portiune, la inceput, apoi s-au oprit.

 3. Cristian
  # 11 mai 2017 at 15:26

  Am inteles ca totusi casele nu sunt de vanzare….proprietarii, chiar daca sunt plecati, nu vor sa vanda…

 4. Bogdan Ioan
  # 12 mai 2017 at 8:50

  Sfat. Căutați localități cu o populație de maxim 100 locuitori pe o raza de 50 km de unde locuiți, care sa aiba apa potabila de izvor si o pădure in zona. Idea e următoare. 50 km e o distanta acceptabilă pt oricine de a o parcurge in maxim 2 zile pe jos. Nu ar strica și niște biciclete să aveți. În acest caz distanta se mai poate marii cu vreo 20 km. Căutați localitățile din zona care la ultimul recensământ au avut cam 100 locuitori și care nu sunt căutate de investitori și care au o populație îmbătrânită. Am precizat de bicicleta că e utila in lipsa unui mijloc de transport potrivit in acele vremuri. Distanta am aleso în funcție de posibilitățile mele fizice. Și în 24 ore de întâmplă multe, darămite in 48 ore.

Scrie un comentariu

Scroll Up