Cine a votat contra familiei traditionale în Camera Deputaților

Mai 11, 2017 4501 1 http://bit.ly/2qDwsf5

http://www.cdep.ro/site2015/img_sliders/201612-ss.jpg

Deputații au decis, marți, să definească familia tradițională ca fiind cea care „se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un barbat și o femeie”, 232 dintre aceștia votând în favoare. Au fost însă și 22 de deputați care s-au opus, care provin de la toate partidele parlamentare, mai puțin PMP.

Potrivit Digi 24, este vorba despre 15 deputați USR, adică jumatate din totalul de deputați ai formațiunii conduse de Nicușor Dan, care însă nu apare personal pe lista celor care s-au opus. Acesta nu a votat, deși a fost în sală.

Ceilalți 7 sunt câte doi de la UDMR (Botond Csoma și Petru Farago), ALDE (Anton Anton și Dumitru Lovin) și PNL (Mara Mareș și Mihai Voicu), precum și un social-democrat, Petre-Florin Manole.

Liviu Dragnea și Kelemen Hunor au fost absenți, în timp ce președintele interimar al PNL, Raluca Țurcan, s-a abținut.

În ce o privește pe Mara Mareș, cea mai tânără parlamentară și-a exprimat nemulțumirea, pe contul de Facebook, față de votul majorității colegilor săi, reclamând că „România are lucruri mai importante de făcut decât fragmentarea populației pe teme religioase și ultraconservatoare”.

http://brasovromania.net/wp-content/uploads/2016/12/15036247_1727833377537245_3657835464187200184_n.jpg

„Am asistat astăzi la un vot aproape în bloc pentru referendumul inițiat de Coaliția pentru Familie. Ca liberal, atunci când drepturile și libertățile altora sunt îngrădite, consider că trebuie să iau atitudine.

Votul meu de astăzi a fost conform conștiinței și anume ÎMPOTRIVA acestui demers de declanșare al unui referendum pe tema familiei tradiționale. Coaliția pentru Familie dorește modificarea Constituției astfel încât FAMILIA să fie formată numai prin «căsătoria între un barbat și o femei».

Pe cale de consecință, o mamă sau un tată care își cresc singuri copiii, o bunică care își crește singură nepotul, doi frați orfani, un cuplu heterosexual sau homosexual care nu doresc, respectiv nu pot să se căsătorească, NU vor forma o familie.

Romania are lucruri mai importante de făcut decât fragmentarea populației pe teme religioase și ultraconservatoare. Aceasta este o temă falsă, menită să dezbine, iar religia este o stare spirituală, nu un mijloc de manipulare politic!

Îmi propun ca până la sfârșitul mandatului meu să apăr necontenit libertățile TUTUROR românilor, indiferent de diferențele de orice natură dintre aceștia. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”, a scris pe Facebook Mara Mareș.

Iată cum și-a motivat votul singurul PSD-ist care a fost împotrivă:

„Am votat, astăzi, de Ziua Europei, împotriva referendumului pentru modificarea Constituției. Motivul meu este acesta: FORMULAREA PROPUSĂ – «familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un barbat și o femeie» – RESTRÂNGE DREPTURILE OMULUI. Curtea Europeană a Drepturilor Omului a explicat că «viața de familie, conform art. 8 al Convenției Europene a Drepturilor Omului nu se limitează numai la familii întemeiate pe căsătorie, ci include și alte relații de facto» – familii monoparentale, cupluri care trăiesc în uniuni consensuale s.a.m.d.”

Coaliția pentru Familie a strâns 3 milioane de semnături, pe care le-a depus la Senat alături de o propunere de revizuire a Constituției privind definiția familiei prin care se cere modificarea articolului 48, alineatul 1.

În actuala formă, acestă prevede că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți”, însă semnatarii inițiativei vor ca definiția să fie schimbată pentru a bloca orice posibilitate a legiferării căsătoriei între persoane de același sex. Astfel, inițiativa prevede ca „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un barbat și o femeie”.

Potrivit articolului 151 al legii fundamentale, proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptată de Camera Deputaților și de Senat, cu o majoritate de cel puțin două treimi din numărul membrilor fiecărei Camere.

Revizuirea este definitivă după aprobarea ei prin referendum, organizat în cel mult 30 zile de la data adoptării proiectului sau a propunerii de revizuire.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
Un comentariu la “Cine a votat contra familiei traditionale în Camera Deputaților”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. Ionut
  # 12 mai 2017 at 9:04

  In Romania exista o generatie varstnica, formata din ce ce au trait mai mult in regimul comunist, unii dintre ei prinzand si teroarea din anii ’50, si e normal ca acestia sa fi ramas cu niste sechele psihologice, de cand umbla duba neagra noaptea.
  Dar vedem si o generatie tanara, spalata pe creier mai ceva decat cea varstnica. Spalata mediatic, fara pistoale, fara amenintari, fara (deocamdata) teroare.
  Vedem ce idei are „tanara speranta” a polticii romanesti. Pai, in viziunea (i)logica a dumneaei ar trebui legalizate poligamia precum si toate perversiunile.
  ROMANIA are cateva lucruri FOARTE IMPORTANTE de facut, printre acestea ar fi interzicerea avortului si asanarea morala, fiindca de la pacate ne vine tot raul sufletesc si trupesc.

Scrie un comentariu

Scroll Up