Mari companii germane doresc sa infiinteze o platformă europeană online pentru INREGISTRARE, IDENTITATE ELECTRONICA şi SERVICII DE DATE

Mai 9, 2017 3553 1 http://bit.ly/2Hg6YPK

Companii germane mari din sectorul financiar, auto şi cel de publishing discută înfiinţarea unei platforme pentru stocarea datelor personale, astfel încât clienţii să poată face cumpărături online fără să introducă informaţiile confidenţiale de fiecare dată, transmite Reuters.

Planul este similar unei iniţiative a Facebook în Statele Unite, care a creat Facebook Connect care permite conectarea pe mai multe site-uri cu o singură  identitate.

 

Allianz, Axel Springer, Daimler, Deutsche Bank, institutul de cercetări Core şi furnizorul de servicii de localizare Here Technologies au semnat o declaraţie de intenţie pentru crearea unei platforme pentru înregistrare, identitate electronică şi servicii de date, a anunţat luni grupul de companii.

 

”Ideea din spatele cooperării este de a oferi un răspuns european competitiv”, potrivit companiilor.

 

Răspunzând îngrijorărilor legate de confidenţialitate şi securitate, grupul de companii a arătat că noua platformă ”are rolul să garanteze cele mai ridicate standarde în securitatea datelor şi protejarea acestora”.

 

Lansarea iniţiativei va necesita mai multe luni, dar grupul de companii şi-au anunţat din timp planurile pentru a atrage mai mulţi parteneri.

 

Atunci când vor face cumpărături online, consumatorii care vor folosi serviciile platformei vor oferi o parolă vânzătorilor de bunuri şi servicii, pentru a debloca datele personale necesare tranzacţiei.

 

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
Un comentariu la “Mari companii germane doresc sa infiinteze o platformă europeană online pentru INREGISTRARE, IDENTITATE ELECTRONICA şi SERVICII DE DATE”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
  1. isa
    # 9 mai 2017 at 11:27

    … si te conectezi cu cartea de identitate electronica… sau cu pasaportul electronic sau cel mai bine cu chip-ul implantat. Yupii !!!! (comentariul e ironic)

Scrie un comentariu

Scroll Up