În Elveția se vând burgeri și chiftele făcute din insecte …

Mai 8, 2017 9878 4 http://bit.ly/2H6vlj0

Foto: https://cdn.rt.com/files/2017.05/original/59073ff8c46188d47a8b45aa.jpg

Începând cu săptămâna trecută, produsele alimentare pe bază de insecte sunt disponibile în magazinele din Elveția, după ce un gigant supermarket elvețian s-a unit cu o altă firmă pentru a crea o gamă de specialități culinare ecologice, pe bază de vietăți înfiorătoare și târâtoare.

Legea elvețiană stipula în trecut că produsele alimentare neobișnuite, ce includ produsele pe bază de insecte, pot fi comercializate cu o autorizare prealabilă.

Dar acum, produse ce conțin 3 tipuri de insecte – greieri, viermi alimentari și lăcuste – pot fi comercializate, atâta timp cât sunt conforme regulilor de siguranță a alimentelor.

Anticipând schimbarea regulilor, gigantul supermarket Coop a spus. că lucra cu firma Essento, specializată pe producția de hrană pe bază de insecte, pentru a crea o gamă de delicatese neortodoxe bogată în proteine.

Conform ziarului Elvețian Le Matin, Coop planifică lansarea a 3 produse în aproximativ 100 de ramuri ale magazinului pe parcursul lunii. Cumpărătorii vor putea mânca burgeri și chiftele făcute din insecte.

Compania nu a exclus vânzarea de nevertebrate.

„Noi suntem convinși că este o cerere reală pentru aceste specialități culinare”, a spus purtătoarea de cuvânt a Coop, Angela Wimmer.

NOTĂ OrtodoxINFO
Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
4 Comentarii la “În Elveția se vând burgeri și chiftele făcute din insecte …”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. marinela
  # 8 mai 2017 at 19:21

  Ce scirbosenii ne mai imbie ticalosii astia sa inghitim,iar unii din noi,chiar se lasa ghiftuiti cu asa ceva!Fereasca Dumnezeu de asa ceva!

 2. SAVONAROLA
  # 8 mai 2017 at 20:09

  Sa ne amintim totuși că Sf. Ioan Botezatorul manca lăcuste. E scris in Sfânta Scriptură.

 3. Vlad
  # 8 mai 2017 at 21:48

  daca nu ma insel si Moise a spus ca lacustele pot fi mancate, oricum sunt mai curate decat porcul 🙂

Scrie un comentariu

Scroll Up