Temperaturi scăzute, vijelii, ploi torențiale și grindină

Mai 7, 2017 4703 0 goo.gl/RP5AFE

http://miscareaderezistenta.ro/thumbs/facebook/2017/02/07/avertizare-de-vreme-rea-doua-zile-de-ploi-vant-si-ninsori-32840.jpg

Vremea continuă să ne dea bătăi de cap în următoarele zile. Meteorologii prognozează instabilitateatmoferică, averse şi vânt puternic, dar şi temperaturi scăzute, începând de marţi, 9 mai, în majoritatea regiunilor.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), la munte, la altitudini de peste 1 800 m, vor fi precipitații sub formă de laptă și ninsoare.

De duminică, 7 mai, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat,  începând cu vestul şi sud-vestul tării. Temporar înnorările vor fi accentuate şi pe arii relativ extinse se vor semnala averse, însoțite de descărcări electrice şi de intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantitătile de apă vor depăsi local 15-20 l/mp şi pe spații mici va cădea grindină. Temperaturile maxime, în scădere uşoară, se vor situa între 14 grade pe litoral şi 27 de grade în Moldova.

Grindină şi ploi torenţiale

Luni, vremea rea va cuprinde mai multe regiuni. Valorile termice vor continua să scadă îndeosebi în centru, est şi în sud-est şi se vor situa sub cele climatologic specifice acestei date în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 22 de grade în Lunca Dunării. Vor fi averse însoţite şi de descărcări electrice în Transilvania, Moldova, Dobrogea şi în Muntenia şi pe arii restrânse în rest. Izolat vor fi conditii de grindină şi cantităţi de apă mai însemnate. Noaptea, în Carpatii Orientali vor fi posibile precipitaţii sub formă de lapovită şi ninsoare.

Marţi se face şi mai frig. Temperatura aerului, în scădere fată de ziua anterioară, va avea maxime cuprinse între 10 grade în nord şi 17 grade în Bărăgan. Şi în următoarele zile vremea se va menţine rece în toate regiunile, apoi treptat temeperaturile vor creste urmând a se apropia de cele normale pentru această perioadă.

NOTĂ OrtodoxINFO
Vă rugăm să ne sprijiniți! Ajutorul dvs. va fi pentru continuitatea acestui portal. Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
Scrie un comentariu