Două cutremure în România: Seismele au avut loc sâmbătă, 6 mai

mai 7, 2017 3877 1 http://bit.ly/2qOWEDC

Două cutremure în România, sâmbătă, 6 mai. Potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, primul seism a avut loc la ora 20:01, în Buzău la 130,5 km adâncime și a avut 4 grade pe scara Richter.

Al doilea cutremur a fost în județul Vrancea, cu o magnitudine de 3 grade pe scara Richter, la ora 21:36.

Un alt cutremur de 3,4 grade pe scara Richter a avut loc, luni, 27 martie la ora 12:11, în judeţul Buzău. Potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului, seismul s-a produs la o adâncime de 140 kilometri. Aceasta este al doilea cutremur care a avut loc în România în mai puțin de 24 de ore.

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, România este o țara cu potențial seismic ridicat, aspect evidențiat atât de studiile de hazard seismic la nivel regional și global, cât și de prevederile codului de proiectare seismică P100.

Practic, în orice moment se poate produce un cutremur cu magnitudine mai mare de 7 în Zonă Seismică Vrancea, la adâncimi între 60 și 180 km. Și această zonă nu este singură în care pot avea loc cutremure majore cu potențial distructiv.

Potrivit aceleași surse, cele mai mari cutremure au loc în zonele Vrancea (în număr foarte mare la adâncimi subcrustale, dar și aproape de suprafața), Făgăraș-Câmpulung, Banat, Shabla și Crișana-Maramureș.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
Un comentariu la “Două cutremure în România: Seismele au avut loc sâmbătă, 6 mai”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
Scrie un comentariu

Scroll Up