X

Două cutremure în România: Seismele au avut loc sâmbătă, 6 mai

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Două cutremure în România, sâmbătă, 6 mai. Potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, primul seism a avut loc la ora 20:01, în Buzău la 130,5 km adâncime și a avut 4 grade pe scara Richter.

Al doilea cutremur a fost în județul Vrancea, cu o magnitudine de 3 grade pe scara Richter, la ora 21:36.

Un alt cutremur de 3,4 grade pe scara Richter a avut loc, luni, 27 martie la ora 12:11, în judeţul Buzău. Potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului, seismul s-a produs la o adâncime de 140 kilometri. Aceasta este al doilea cutremur care a avut loc în România în mai puțin de 24 de ore.

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, România este o țara cu potențial seismic ridicat, aspect evidențiat atât de studiile de hazard seismic la nivel regional și global, cât și de prevederile codului de proiectare seismică P100.

Practic, în orice moment se poate produce un cutremur cu magnitudine mai mare de 7 în Zonă Seismică Vrancea, la adâncimi între 60 și 180 km. Și această zonă nu este singură în care pot avea loc cutremure majore cu potențial distructiv.

Potrivit aceleași surse, cele mai mari cutremure au loc în zonele Vrancea (în număr foarte mare la adâncimi subcrustale, dar și aproape de suprafața), Făgăraș-Câmpulung, Banat, Shabla și Crișana-Maramureș.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button