X

Criză demografică în Japonia. Soluția: Să primească 500 000 imigranți pe an

de null
https://40. media.tumblr.com/10085e6c878850e68e523a2897b36380/tumblr_nv0q54mR7n1ud1naro4_1280.jpg

O criză demografică serioasă planează asupra Japoniei și, în momentul de față, țara nu face suficient pentru a o contracara.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Prim-ministrul japonez, Shinzo Abe, a luat câteva măsuri pentru a încerca să combată declinul demografic alarmant al țării sale: a promovat roboții și alte tehnologii pentru creșterea productivității, a încurajat prezența femeilor în câmpul muncii și a dus o politică puțin mai relaxată în privința muncitorilor străini, scrie Bloomberg.

Însă trebuie să se străduiască mai mult, în special în ceea ce privește imigrația, susține sursa citată.

Companiile japoneze se plâng deja că nu găsesc oameni, iar viitorul se arată și mai îngrijorător. Astfel, cercetătorii guvernamentali se așteaptaă ca populația țării să scadă cu aproape o treime până în 2065, când cetățenii în vârstă vor reprezenta 40% din total.

Potrivit cercetătorilor, pentru a menține nivelul actual al populației, Japonia ar trebui să primească mai mult de 500 000 imigranți pe an, ceea ce pare dificil pentru societatea japoneză, ținând cont de faptul că în 2015 țara a acceptat doar 72 000 imigranți.

Nu este totul pierdut, arată Bloomberg. În pofida unor scandaluri recente, Abe rămâne cel mai puternic lider al țării și dispune de calitățile necesare pentru a convinge Japonia că are nevoie de imigranți.

Odată acceptat acest obiectiv, poate lua măsuri precum lansarea unor programe de training prevăzute cu posibilitatea acordării de rezidență permanentă, primirea studenților străini care vor să rămână și să lucreze în Japonia după absolvire și atragerea de muncitori calificați.

De asemenea, Japonia trebuie să facă eforturi pentru a-i ajuta pe nou sosiți să se integreze, de la organizarea de cursuri de japoneză la o schimbare culturală, orientată spre o mai mare deschidere.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

De ce solutia imigrantior si nu cea a cresterii natalitatii?

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button