X

Solidaritate din partea românilor față de medicul Camelia Smicală, românca prigonită în Finlanda: Astăzi, 6 mai, proteste pașnice în trei orașe din România

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cauza medicului român Camelia Smicală, condamnată în Finlanda la 6 luni de închisoare cu suspendare, va susţinută prin acţiuni de stradă. 

Situaţia în care se află Camelia Smicală, românca pe care o instanţă din Tampere (Finlanda) a condamnat-o săptâmâna trecută, pentru „defăimarea autorităţilor”, la 6 luni de închisoare cu suspendare, a stârnit reacţii de susţinere în ţară.

Astăzi, 6 mai, în două oraşe din România sunt programate marşuri de protest faţă de cazul femeii care acuză autorităţile finlandeze de abuz, pentru că nu îi permit să-şi crească cei doi copii minori, aflaţi în centre de plasament.

Un „marş al tăcerii” va avea loc astăzi, de la ora 18:00, la Piatra Neamţ, în oraşul natal al Cameliei Smicală, acţiunea fiind iniţiată de consilierii locali Cătălin Misăilă şi Cristian Tihenea pentru „susţinerea drepturilor şi libertăţii unor concetăţeni din afara ţării”, după cum se arată în cererea de autorizare a adunării publice depuse la primărie pe 3 mai.

„Am văzut în presă abuzurile inimaginabile la care sunt supuşi copiii şi mama lor. Am văzut şi protestul mamei Cameliei. Camelia Smicală este într-o ţară străină şi are nevoie de ajutorul nostru. Este o româncă şi o pietreancă de a noastră. Nu putem abandona acolo o româncă şi trei copii. Nu pot asista impasibil la acest gen de drame”, a declarat Misăilă.

Pentru această acţiune este estimată participare a circa 100 persoane care se vor întâlni la Turnul lui Ştefan cel Mare şi vor porni în marş, pe bulevardele din centrul oraşului Piatra Neamţ pe traseul: Casa de Cultură – Muzeul de Istorie – Hotel Ceahlău – Teatrul Tineretului – Turnul lui Ştefan.

O manifestaţie de protest „pentru susţinerea dr. Camelia Smicală în faţa abuzurilor comise de autorităţile finlandeze, precum şi a tuturor părinţilor cărora le-au fost luaţi copiii“ va avea loc astăzi, 6 mai, de la ora 16:00 în faţa Primăriei Deva, iniţiatori fiind asociaţiile Pro Întregirea familiei şi Asociaţia pentru Protecţia Copiilor şi Familiei „George Alexander“.

„Vor participa reprezentanţi ai administraţiei locale, pastori, preoţi, reprezentanţi ai PRO Reîntregirea Familiei (Melinda Keseru) şi scriitorul George Alexander, alături de mulţi alţi oameni de bine care, printr-un protest paşnic, doresc rezolvarea situaţiei dramatice în care se află această mamă şi cei doi copii ai săi. Îi rugăm pe cât mai mulţi să se alăture acestui protest în semn de solidaritate şi să-şi exprime părerea!“, se arată în anunţul oficial al acţiunii.

Şi Primăria Cluj Napoca a autorizat o acţiune de acest gen, iniţiată tot de Asociaţia pentru Protecţia Copiilor şi Familiei „George Alexander“. Protestul va avea loc pe 21 mai, între orele 13:00 şi 15:00, pe platoul pietonal din faţa statuii lui Avram Iancu. Este estimată participarea a 500 persoane.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE