Răsturnare de situație în Franța (asemănătoare cu cea din SUA?!): Mii de documente ce-l învinovățesc pe Emmanuel Macron au fost făcute publice

Mai 6, 2017 7701 0 http://bit.ly/2H9CDCy

https://static.independent.co.uk/s3fs-public/styles/article_small/public/thumbnails/image/2017/01/05/19/macron-1.jpg

În ajunul celui de-al doilea tur al alegerilor la care candidează Emmanuel Macron şi Marine Le Pen, prezidenţialele din Franţa au cunoscut o nouă răsturnare de situaţie cu publicarea pe internet a mii de documente de campanie ale candidatului centrist, o „destabilizare” imediat denunţată de fostul ministru, comentează AFP. Ar fi vorba despre documente privind finanțarea sa masivă din afara Franței printr-o rețea de ONG-uri legate de miliardarul George Soros sau de prinți arabi.

Dezvăluirea acestei piratări masive, „în ultima oră a campaniei oficiale” (care s-a încheiat vineri la orele 22.00 GMT), „indică în mod evident o destabilizare democratică, aşa cum s-a văzut deja în Statele Unite în timpul ultimei campanii prezidenţiale”, a denunţat En Marche!, mişcarea lui Emmanuel Macron într-un comunicat, relatează agerpres.

Imediat după difuzarea lor pe Twitter, aceste documente piratate au fost retransmise de extremă dreapta.

#Macronleaks vor arăta lucruri pe care jurnalismul de investigaţie le-a trecut deliberat sub tăcere? Îngrozitor, acest naufragiu democratic”, a afirmat Florian Philippot, vicepreşedinte al Frontului Naţional, partidul de extrema dreaptă condus de Marine Le Pen, chiar înainte de miezul nopţii şi încheierea campaniei oficiale.

Vineri seară, în total 9 Gb de documente interne ale campaniei lui Emmanuel Macron au fost difuzate pe net de către un internaut numit EMLEAKS.

Unele documente pot fi citit aici:

https://www.scribd.com/document/347383815/Operating-Agreement-La-Providence-Macron#from_embed.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
Scrie un comentariu

Scroll Up