Obamacare vs Trumpcare: Victorie pentru Donald Trump

Mai 5, 2017 2989 1 goo.gl/GRruSo

https://hips.htvapps.com/htv-prod-media.s3.amazonaws.com/ibmig/cms/image/wyff/37942538-trumpcare-political-ad-pic-jpg.jpg

Camera Reprezentanţilor din Congresul Statelor Unite a adoptat joi o decizie de abrogare a unor secţiuni importante din legislaţia asigurărilor de sănătate, cunoscută ca Obamacare, transmite Reuters.

Cu 217 voturi pentru şi 213 împotrivă, congresmenii americani i-au asigurat o victorie politică preşedintelui Donald Trump, care promisese în timpul campaniei electorale că va înlocui sistemul de asigurări introdus de predecesorul său, Barack Obama. Niciun membru al opoziţiei democrate nu a votat alătur de majoritatea republicană, observă Reuters.

A fost o victorie şi pentru liderul Camerei Reprezentanţilor, Paul Ryan, care nu reuşise în două rânduri, anul acesta, să asigure votarea noii reforme a asigurărilor de sănătate.

Noua lege urmează să fie dezbătută şi votată în Senat, unde există divergenţe chiar în rândurile republicanilor.

Obamacare – denumită oficial Affordable Care Act, legea asistenţei (medicale) accesibile – a permis asigurarea a circa 20 de milioane de americani excluşi anterior din sistem, reaminteşte Reuters.

Partidul Republican s-a opus de la început celei mai cunoscute realizări pe plan intern a preşedintelui democrat Obama. Aceasta ar urma să fie înlocuită de American Health Care Act, legea americană a asistenţei medicale, pentru care se vehiculează deja numele de Trumpcare.

Intenţia republicanilor este de a elimina multe taxe, inclusiv penalizările pentru cei care refuză să se asigure şi de a reduce fondurile pentru programul Medicaid de asigurări medicale pentru americanii cu venituri mici.

Vă rugăm să ne sprijiniți! Ajutorul dvs. va fi pentru continuitatea acestui portal. Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
Un comentariu la “Obamacare vs Trumpcare: Victorie pentru Donald Trump”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
  1. STOP RFID ( Viorel Ghica )
    # 5 mai 2017 at 16:39

    https://www.youtube.com/watch?v=x_-TDd0sh-U

Scrie un comentariu