X

Mitropolia Moldovei și Bucovinei încearcă schimbarea cu poliția a Părintelui mărturisitor Ioan Ungureanu de la Schitul Orășeni din Botoșani

de null

Satul Sfântului Sila prigonit înainte de canonizarea acestuia

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

de Mihai-Silviu Chirilă

UPDATE 3 UPDATE schitul Orășeni: Se anunță o nouă descindere a MMB cu jandarmii

UPDATE 2

Mihai-Silviu Chirila ne relateaza de la fata locului:

Cei 30 de preoti au plecat. La fel si Politia cu Jandarmeria.

Poporul insa a ramas. Ba mai vin si altii din tara.

O parte dintre mireni au depus o plangere conducerii Politiei si Jandarmeriei. Vom reveni cu detalii.

UPDATE 1

Cei 30 de preoți trimiși de mitropolit au mers pe la oameni prin sat ca să-i convingă să nu-l mai susțină pe părintele Ioan Ungureanu, dar nu au fost bine primiți de către aceștia.

Vizionati va rugam si:

VIDEO+FOTO: Asaltul trimișilor mitr. Teofan Savu asupra Schitului Orășeni

O delegație a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei încearcă în aceste momente o acțiune în forță împotriva părintelui mărturisitor antiecumenist Ioan Ungureanu de la Schitul Orășeni din județul Botoșani, pe care doresc să îl schimbe din funcția de preot paroh și să îl înlocuiască cu un preot ecumenist.

Din delegația MMB fac parte vicarul administrativ Marian Timofte, inspectorul bisericesc Florin Chirilă și protopopul de Botoșani. Din informațiile pe care le avem, s-a făcut o mobilizare masivă a preoților din zonă, aproximativ 30 de preoți fiind deja prezenți la fața locului.

Sătenii din localitate au ieșit cu toți să-și apere preotul și credința ortodoxă. La fața locului se află și forțe ale Jandarmeriei. Părintele Ioan le-a cerut celor de la Mitropolie o hotărâre judecătorească executorie, pe care aceștia nu au putut-o prezenta, și fără de care acțiunea lor este și ilegală, pe lângă faptul că este profund necanonică, deoarece preotul care se îngrădește de ierarhul părtaș la erezie nu poate fi schimbat din funcție, în conformitate cu canoanele 15 I-II și 3 de la sinodul al III-lea ecumenic.

Reprezentanții MMB au adus o decizie mitropolitană de oprire de la slujire a Părintelui Ioan Ungureanu și încearcă să îl înlocuiască cu un preot ecumenist. Poporul credincios se opune cu îndârjire.

Părintele Ioan Ungureanu a oprit pomenirea episcopului părtaș la erezia din Creta începând din august 2016, fiind unul dintre semnatarii Scrisorii adresate mitropolitului Moldovei și Bucovinei prin care poporul îi cerea înaltului ierarh să se dezică de sinodul din Creta, lucru care nu s-a întamplat.

Acțiunea de astăzi a Mitropoliei Moldovei seamănă cu asaltul din februarie 2017 asupra Schitului Rădeni, soldat cu un eșec lamentabil pentru MMB și cu grave deservicii de imagine.

Acest abuz din partea MMB survine cu o săptămână înainte de canonizarea oficială a Sfântului Sila, protectorul Schitului Orășeni.

Revenim cu amănunte

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

  1. Vrednic este parintele IOAN Ungureanu,si nevrednici aceia care vin sa il inlocuiasca in mod abuziv,,,incalcand canoanele,,,Dar Dumnezeu in final va face dreptate ,ereticii vor sa fie in intuneric,,nu au ce cauta in LUMINA Domnului,,numai daca se pocaiesc si vin sa stea in adevar…Doamne miluieste ,apara si pazeste,,,intareste nepomenitoriii ca sa fim in Adevarul TAU

  2. Rari preoți au pus suflet și umăr pentru biserică, precum preotul Ungureanu,el a devenit un îndrumător,prieten și părinte cu fiecare dintre Măicenii noștri,și nu numai.Dar când e bine, când cineva muncește, trebuie să existe altcineva să râvnească la munca ta,la truda și sudoarea ta.Sub altele pretexte MMB-ul încearcă destituirea cu japca,eu personal cred că deși nu suntem prea mulți la nr.,vom face față și le vom schimba optica, altfel cred că va fi o umilință,și un sâmbure de scandal destul de consistent,aș ruga Cristeștenii mei să înțeleagă aspectul,și să susțină pe bună dreptate,acest om,acest preot,care și face doar datoria.Doamne ajută!

  3. Va rog sa imi scuzati neștiința,dar ce este acel brâu rosu de la părintele…nu am vazut preoti ortodocși purtând așa ceva. Va multumesc. Doamne ajuta.

    1. Reprezintă însemnele gradului preoțesc de preot iconom stavrofor(purtător de cruce pectorală-stavros=cruce în greacă).Se acordă preoților mireni pentru activitate și merite deosebite în parohia respectivă.Dacă matale n-ai mai văzut nu e nimeni de vină…

  4. Acet parinte trebuie sustinut nu numai de consatenii dumnealui, ci de toti credinciosii din imprejurime si nu numai.Cand un ecumenist este pomenit ca intaistatator(si nu ca orice muritor de rand), si in momentele chee ale Sf. Liturghii noi cei prezenti in biserica, intram in duhul acestuia(a ecumenistului) deci suntem partasi cu acesta.Sa nu ne amagim ca nu au schimbat nimic din Sf.Liturghie si ca nu slujeste in biserica noastra impreuna cu alti ierarhi ai altor confesiuni.Sa nu creada ca noi laicii suntem o turma de trogloditi si nu pricepem nimic.SF. ioan Gura de Aur spunea: cercetati Scripturile, sunteti analfabeti? deci din momentul in care stim sa citim nu mai avem nici o scuza chiar daca nu suntem fete bisericesti.Ca atare TOT POPORUL TREBUIE SA IA ATITUDINE,FIINDCA NOI SUNTEM BISERICA VIE A LUI DUMNEZEU.In nimic ce este construit de mana omului nu intra Dumnezeu.

  5. Vrednic este marturisitorul. De ce conducerea BOR umbla prin Creta și prin lume și creează discordie intre credincioșii de acasă? Îmi pare rău de ecumenisti, de cei înșelați, înșelați de iubirismul consiliilor mondiale anti-ortodoxe.
    Toți Sfinții Părinți au fost împotriva înșelăciunii ecumenismului. Înapoi la Ortodoxie, sau iadul veșnic!
    Doamne ajută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button