Un avion britanic care supraveghea o bază militară rusească a fost descoperit de… o simplă aplicație pentru smartphone

Mai 2, 2017 4601 0 http://bit.ly/2H7r7HO

 

https://i.ytimg.com/vi/4RiSGKcgJiY/maxresdefault.jpg

Trebuia să fie o misiune secretă, însă un avion britanic ce spiona o bază rusească a putut fi urmărit printr-o aplicație mobilă, care poate fi descărcată de oricine are un smartphone.

Aeronava numită Rivet Joint valorează 650 milioane de lire sterline, arată Daily Mail.

https://static.independent.co.uk/s3fs-public/thumbnails/image/2017/04/30/15/rivet-joint.jpg

Ea a fost urmarită de câțiva utilizatori ai Flightradar24, o aplicație mobilă ce costă 2,99 lire, care au văzut cum survolează în apropierea unei baze rusești din Kaliningrad, din apropierea Mării Baltice.

Oamenii nu au ratat ocazia și au postat traiectoria avionului de spionaj pe Twitter, potrivit The Independent.

https://twitter.com/MIL_Radar/status/856846740275818496/photo/1

Fotografiile arată că era acompaniat de aeronave americane și că zburau la o distanță de doar 100 km de locul în care se aflau forțele armate ale țării conduse de Vladimir Putin, la o viteză de 478 noduri.

Operațiunea vine în contextul în care tensiunile dintre liderul de la Kremlin și NATO sunt în creștere, iar trupele britanice au început o desfășurare de forte în Estonia, pentru a se pregăti de o eventuală invazie rusească.

De curând, un fost comandant al forțelor aeriene britanice a avertizat că aplicații precum Flightradar24 au facut aproape imposibilă menținerea unei misiuni secrete.

https://twitter.com/CivMilAir/status/856857223791857665/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.ziare.com%2Finternet-si-tehnologie%2Faplicatii%2Ftrebuia-sa-fie-o-misiune-secreta-un-avion-britanic-ce-spiona-o-baza-ruseasca-a-fost-dat-de-gol-de-o-aplicatie-mobila-1463835

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
Scrie un comentariu

Scroll Up