Sustineti INTERZICEREA AVORTULUI?

Mai 2, 2017 26762 7 http://bit.ly/2H8lg5e

Foto: https://saccsiv.wordpress.com/2012/06/15/fotografia-care-a-socat-lumea-avort-fortat-in-china-iata-insa-si-ce-hal-de-comentarii-pe-site-urile-mass-media/

Iata un fragment din articolul IPS Teofan le spune de Sfintele Paşti credincioşilor moldavi că minciuno-sinodul din Creta nu a avut nicio eroare doctrinară. scris de teologul Mihai-Silviu Chirilă:

Dacă preocuparea pentru lupta contra avorturilor este una serioasă în rândul ierarhiei româneşti, aceasta ar putea să se implice în iniţierea unei campanii cetăţeneşti de modificare a art. 22 (1) din Constituţie, în sensul că “dreptul la viaţă precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate încă de la momentul conceperii”. Cum art. 26 (2) din Constituţie spune că “persoana fizică are dreptul să dispună de ea însăşi dacă nu încalcă drepturile şi libertăţile altora, ordinea publică şi bunele moravuri” (s.n.), avortul ar putea fi interzis pe calea această fără niciun impediment de ordin constituţional. Polonia, Ungaria şi alte ţări au rezolvat de mult problema în maniera aceasta.

Voi, dragi cititori, ce parere aveti? Sustineti interzicerea avortului? Si daca nu, in ce cazuri considerati ca avortul ar trebui sa fie in continuare legal?

Inainte de a raspunde, cititi va rog:

Video: EXPLOZIE de LUMINA in momentul FECUNDATIEI. Asadar, cand incepe viata?

Știința confirmă faptul că viața umană începe la fertilizare

Un nou studiu despre viața intra-uterină descoperă că bebelușii nenăscuți simt durere încă din primul trimestru

Apoi vizionati:

VIDEO: Avortul – iata cu ce instrumente sunt TORTURATI PANA LA MOARTE copilasii in pantecele mamelor lor

 

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
7 Comentarii la “Sustineti INTERZICEREA AVORTULUI?”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. Magda
  # 2 mai 2017 at 20:06

  Sunt împotriva avortului!

  Dar sunt PENTRU, dacă acesta ar veni de pe urma unui viol.

  IMPORTANTĂ ar fi SCHIMBAREA DE MENTALITATE….din familie în primul rând, din societate care înjură, înfierează și îndeamnă la avort pe fata/femeia care a rămas însărcinată, NIMENI neluîndu-se cu aceeași agresivitate și ură, împotriva celui care a lăsat-o gravidă!

  Dacă părinții, neamurile, nu și-ar mai chinui sufletește, emoțional viitoarea mămică, nu ar mai avea loc niciun avort, iar orfelinatele ar fi goale!

  E de neînțeles cum lucrează aceeași mentalitate primitivă, găunoasă, în rândul familiilor….IROZII îndeamnă la UCIS copii, pentru că le este rușine cu cea rămasă gravidă, de parcă n-ar naște un urmaș din neamul și sângele lor!

  Nu știu…poate trebuia un pogorământ în sensul libertății dat omului de către Dumnezeu, ȘI în privința asta, ca urmașii să apară când părinții și-i doresc, sunt suficient de maturi sufletește în a a-și sacrifica din timp și ani pentru nașterea și creșterea unui copil, sau mai mulți!

  Ori, de obicei (să nu mă contraziceți!) copiii vin accidental, fără să fie doriți cu adevărat, în urma plăcerii împlinite prin actul sexual, fără conștientizarea urmării lui, a veniri pe lume a unui urmaș, multora (femeie și/sau bărbat) stricându-li-se niște SOCOTELI, gen ”n-avem casă, masă,serviciu, etc”.

  Părinții, mamele în special (și de-o parte și de cealaltă) sunt FIARELE care nu acceptă ca fiica, eventual viitoarea noră să le vină cu un plod pe cap, care să strice liniștea din casă și viitorul noilor părinți…fiind prea ”mici” ca vărstă (chiar dacă vorbim de 25-30 de ani)….

  Dacă până la nașterea Mântuitorului, se cădea în altă extremă…era blamată femeia, considerată blestemată pentru nevrednicia de-a aduce copii pe lume, ACUM, e blestemată pentru că ÎNDRĂZNEȘTE!

  TÂMPITĂ LUME!

 2. Magda
  # 2 mai 2017 at 20:14

  Nu m-am explicat de ce sunt PENTRU în cazul unui viol…sunt PENTRU, fiindcă n-are logică, nici sens venirea unui copil printr-o siluire, ceea ce contrazice noțiunea de iubire care ar trebui să stea la baza conceperii, chiar a plăcerii fără de care oamenii nu s-ar mai împreuna!

  Deci, nu înțeleg IARĂȘI, de ce Dumnezeu, în virtutea liberului arbitru, A LĂSAT CA ZĂMISLIREA DE PRUNCI SĂ AIBĂ LOC CHIAR ȘI DE PE URMA UNUI VIOL!
  E ȘI ASTA O PLATĂ PENTRU EVA?
  DACĂ DA, ATUNCI E O GREȘEALĂ IMPARDONABILĂ!

  Nu poți să ceri unei femei să țină 9 luni un copil conceput cu brutalitate, receptat cu scârba și dezgustul unei atari agresiuni fizice foarte intime, chiar dacă după aceea i-l iei să-l crești!
  Iar dacă nu, cu atât mai mult!
  Copilul conceput dintr-o agresiune sălbatică, inumană, nu poate fi bun!
  Iar chiar dacă ar fi bun, nu știu cât femeia va reuși să nu vadă în chipul copilului ei, fața agresorului, iar atunci când e rău, să nu reiasă bestialitatea trăsăturilor, pe măsura chipului care i-a dat viață!

  • Coprie
   # 3 mai 2017 at 0:01

   Are „logica” să-l ți pentru că tu nu ești de la tine însuți, ci de la Dumnezeu, iar și pruncul acela tot de la Dumnezeu este, el fiind cu totul nevinovat că a venit pe lume în acele circumstanțe, așa că, cum ai zice că respecți tu porunca: Iubește pe aproapele tău ca pe tine însuți, dacă este de acord cu uciderea unui prunc cu totul nevinovat. Că zic că de va îngădui Dumnezeu să siluiască trupul tău, sau al alteia, din necredință sau oarecare păcate va fi aceasta, că dacă citești în viețile Sfinților, ai vedea câte exemple sunt de izbaviri făcute de Dumnezeu pentru cele ce au nădăjduit într-însul. Dumnezeu nu privește cu ochi buni pângărirea trupului celor ce păzesc poruncile sale prin siluire de către oamenii necurați și va face și minune ca să îi izbăvească din primejdie. Deci află că de se va silui careva, pricina păcatului cade și asupra lor, iar ca pocăință, va trebui să accepte crucea dată lor de Dumnezeu și să crească cu smerenie și bună nădejde copilul. Numai prin faptul că prin acea împreunare iese un copil ar trebui să îți dea de gândit că Dumnezeu așa a binevoit.

   • Magda
    # 5 iunie 2017 at 9:39

    Mă ÎNFIOR la gândul că există oameni care gândesc ca tine. Punct.
    Ai văzut vreodată femei, după un viol?!
    Am avut o prietenă care nu mai e normală la cap nici în ziua de azi,100%.
    Iar un Dumnezeu care ”așa a bine-voit” în privința unora, Ăla, NU e Dumnezeul iubirii, ci altceva!

    Nu știu dacă ești bărbat sau femeie, dar închipuie-și NUMAI, că cineva drag, cunoscut ție, pățește așa-ceva și ABIA după aia vorbim!

 3. Adrian
  # 2 mai 2017 at 22:04

  Magda, te rog sa ma ierti ca intervin, este o mare gresala cea ce sustii… Nimic nu justifica avortul! Indiferent daca esti crestina (evident ortodoxia fiind singurul crestinism) sau nu. Nu intru in amanunte. Referitor la viol… este greu cu siguranta, am vazut un caz in filmul ROB ROY, o solutie frumoasa. Sigur, de pe margine, e usor sa marturisesti, dar Adevarul acesta este.

 4. Cristina
  # 2 mai 2017 at 23:25

  Da ! Sustin interzicerea crimei ! Nu stiu cum se poate lua o viata fara sa fie considerata crima in fata legii doat ptr ca nu a fost nascut mai intai… doar ptr ca are o varsta mai mica de 9 luni… ptr mine e de nepriceput !!!
  Chiar daca fereasca Dumnezeu este din cauza unui viol… copilul nu are nicio vina sa fie ucis… daca Dumnezeu a fost de acord cu asta… caci altfel nu s-ar fi intamplat daca n-ar fi fost voia Sa sa fie conceputa o viata… Deci nu sunt de acord cu avortul in niciun caz. Este o crima indiferent de imprejurarile in care a fost conceput copilul !

 5. Emil Baciu
  # 31 mai 2017 at 12:01

  Sunt impotriva uciderii pruncilor prin avorturi, respectiv prin chiuretaj ginecologic, prin sprirala si prin asa zisele „contraceptive”, ultimile doua provocand avortul timpuriu, in cateva zile, pana la 2 saptamani.
  Este cea mai mare catastrofa prin care trece poporul roman si prin care se indreapta cu pasi vijeliosi spre disparitie, lasand astfel loc altor natii-unele vor fi colonizate fortat in Tara noastra.
  Insa scopul principal al acestor crime oribile, este acela de a lovi in Biserica, in Sfanta Ortodoxie si pentru pierderea mantuirii. Oamenii au fost inselati, manipulati, dezinformati, de insasi conducatorii nostri, iar atitudinea ingaduitoare a pastorilor nu a facut decat ca turma sa se paganizeze si sa i se inchine lui moloh. Caci ca si popor ucigas de prunci, onanist, desfranat, lipsit de frica de Dumnezeu si pomenitor incrancenat al numelui celui rau, cum am putea sa nu cadem in cele mai mari si grele pacate :erezia si apostazia ?! Vai noua ! Pentru asta ar trebui sa ne schimbam total modul de viata, de gandire si sa ne pocaim din tot sufletul si inima, precum ninivitenii. Amin !

Scrie un comentariu

Scroll Up