Ieromonah Xenofont Horga: Ecumeniștii aduc argumente din Sfinții Părinți în mod viclean

Mai 2, 2017 9362 2 goo.gl/FOiHPT

Câteva din ideile predicii:

 • Pentru a ne mântui ar trebui să avem râvna Sfintelor Femei Mironosițe și să fim fără îndoială în credință, ca și ele.
 • Râvna sfântă ca a lor se întreține prin rugăciune cu lacrimi și pocăință, prin dreaptă viețuire, prin credință dreaptă, prin lupta cu toate patimile (fie că sunt mici sau mari), prin menținerea trezviei față de toate pericolele (ecumenism, biometrie, avort, adulter, deasa împărtășanie iresponsabilă cu încălcarea canoanelor,desfrânare etc), respectarea tuturor poruncilor și prin temeluirea noastră în tot ce facem pe Sfânta Scriptură și pe Sfinții Părinți și Canoanele lor.
 • Cum îi putem identifica pe cei ce au cuget ortodox dar nu o arată vădit(așa cum  spun / se spune depre unii preoți care nu au oprit pomenirea dar sunt împotriva ecumenismului de exemplu). Aceștia  ar trebui să fie ca Iosif din Arimateea, care în mod vadit, public, nu arăta credința sa, dar  prin viața particulară a demonstrat-o din plin (cerând trupul lui Hristos atunci când Apostolii nu au putut să o facă, de exemplu).
 • Sf. Vicențiu de Lerin enunță un principiu după care trebuie să ne conducem când vrem să stabilim dacă un lucru, o afirmație, un enunț, o idee aparține Adevărului( dreptei credințe)- acel lucru, afirmație, enunț, idee trebuie să fie crezut pretutindeni, în toate timpurile și de către toți, altfel nu aparține dreptei credințe! De exemplu ecumenismul chiar dacă va ajunge să fie o credință acceptată de toți în viitor și pretutindeni(să nu fie!), el nu a fost acceptat în trecut și nu este acceptat peste tot și de toți nici în prezent,deci nu aparține dreptei credințe.
 • Să ne întrebăm permanent dacă temelia pe care stăm este aceeași cu cea a Sfinților Părinți! Dacă răspunsul este afirmativ, atunci suntem pe calea Ortodoxiei. Cei ce refuză să se îngrădească de erezia ecumenismului chiar dacă aduc citate de la Sfinții Părinți, ele sunt trunchiate, scoase din context, siluite pentru a le modifica sensul.
 • Confortul  și atașamentul de cele materiale constituie piedici importante în calea mântuirii noastre.
Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
cuvinte cheie:
Categorii:
articole asemănătoare
2 Comentarii la “Ieromonah Xenofont Horga: Ecumeniștii aduc argumente din Sfinții Părinți în mod viclean”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. Claudiu
  # 2 mai 2017 at 14:21

  Parintele acesta Ieromonah Xenofont vad ca e de la Petru-Voda..el slujeste la Petru Voda?..il pomeneste pe teofan?..

 2. marinela
  # 2 mai 2017 at 20:12

  Din cite stiu eu ,slujeste la Radeni acum,sper sa nu gresesc!

Scrie un comentariu