1 Mai a adus dezastru în Paris: Cel puțin 3 polițiști au fost grav răniți în urma confruntărilor din timpul mitingului promovat de cei doi candidați la funcţia de preşedinte al Franţei

Mai 2, 2017 2148 vizualizări 0 comentarii goo.gl/tJXRTc

Incidente violente la mitingul de 1 Mai din Paris, organizat cu câteva zile înaintea scrutinului decisiv pentru alegerea viitorului președinte al Franței. Manifestanții s-au ciocnit cu forțele de ordine și cel puțin trei polițiști au fost răniți.

UPDATE ora 16.40: Cel puțin trei polițiști au fost răniți în urma confruntărilor, printre care un ofițer care a suferit arsuri grave. Sute de tineri mascaţi au aruncat cu bombe incendiare spre forţele de securitate, care au răspuns în schimb cu gaze lacrimogene.

„Trei ofiţeri au fost răniţi, iar unul este în stare gravă cu arsuri din cauza unor cocktailuri Molotov”, a declarat un poliţist citat de Reuters.

Autoritățile pariziene au anunțat că patru tineri manifestanți au fost arestaţi, fiind acuzați de „deţinere de arme interzise”.

Mitingul de 1 Mai din Paris este condus de membri ai patru sidicate, care poartă un banner cu mesajul „Împotriva declinului social, teren fertil pentru extrema-dreaptă”. Mii de persoane au ieşit pe străzile din Paris la îndemnurile sindicatelor, dar şi ale celor doi candidaţi la funcţia de preşedinte al Franţei – Emmanuel Macron, reprezentantul organizaţiei civice În Mişcare! (social-liberală) şi Marine Le Pen, fostul lider al formaţiunii populiste de extremă-dreapta Frontul Naţional.

Duminică, 7 mai, are loc al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Franța, în care se confruntă Emmanuel Macron și Marine Le Pen.

Vă rugăm să ne sprijiniți! Ajutorul dvs. va fi pentru continuitatea acestui portal. Click pentru detalii.
articole asemănătoare
Scrie un comentariu