1 Mai a adus dezastru în Paris: Cel puțin 3 polițiști au fost grav răniți în urma confruntărilor din timpul mitingului promovat de cei doi candidați la funcţia de preşedinte al Franţei

Mai 2, 2017 2381 0 http://bit.ly/2qGBxmB

Incidente violente la mitingul de 1 Mai din Paris, organizat cu câteva zile înaintea scrutinului decisiv pentru alegerea viitorului președinte al Franței. Manifestanții s-au ciocnit cu forțele de ordine și cel puțin trei polițiști au fost răniți.

UPDATE ora 16.40: Cel puțin trei polițiști au fost răniți în urma confruntărilor, printre care un ofițer care a suferit arsuri grave. Sute de tineri mascaţi au aruncat cu bombe incendiare spre forţele de securitate, care au răspuns în schimb cu gaze lacrimogene.

„Trei ofiţeri au fost răniţi, iar unul este în stare gravă cu arsuri din cauza unor cocktailuri Molotov”, a declarat un poliţist citat de Reuters.

Autoritățile pariziene au anunțat că patru tineri manifestanți au fost arestaţi, fiind acuzați de „deţinere de arme interzise”.

Mitingul de 1 Mai din Paris este condus de membri ai patru sidicate, care poartă un banner cu mesajul „Împotriva declinului social, teren fertil pentru extrema-dreaptă”. Mii de persoane au ieşit pe străzile din Paris la îndemnurile sindicatelor, dar şi ale celor doi candidaţi la funcţia de preşedinte al Franţei – Emmanuel Macron, reprezentantul organizaţiei civice În Mişcare! (social-liberală) şi Marine Le Pen, fostul lider al formaţiunii populiste de extremă-dreapta Frontul Naţional.

Duminică, 7 mai, are loc al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Franța, în care se confruntă Emmanuel Macron și Marine Le Pen.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
Scrie un comentariu

Scroll Up