Aglomerația din jurul Peninsulei Coreene ar putea supăra China: Un portavion amfibiu francez a sosit în Japonia

Mai 1, 2017 6738 0 http://bit.ly/2H8PTaI

http://s2.ziareromania.ro/?mmid=9317b47a987d8b6e42

Marile puteri ale lumii continuă să-și adune vasele de război în jurul Peninsulei Coreene, un portavion amfibiu francez sosind în Japonia pentru exerciții în Pacific, în contextul tensiunilor tot mai ridicate între țările ocicidentale și Coreea de Nord.

Nava Mistral a ajuns la Sasebo, sâmbătă, înaintea exercițiilor care ar putea însă să supere China. Vasul francez va conduce exercițiile militare din apropierea insulei Guam, luna viitoare, împreună cu forțele navale din SUA, Marea Britanie și Japonia, scrie The Independent.

La aceste exerciții vor participa 700 trupe, fiind plănuite dinainte de testul cu racheta balistică de sâmbătă al Coreei de Nord, care ar fi al patrulea test consecutiv cu racheta fără succes, începând cu luna martie.

Oficialii americani și japonezi sunt îngrijorați din cauza eforturilor Chinei de a-și extinde influența dincolo de limita interioară a mării teritoriale și Marea Chinei de Sud, îngrijorare împărtășită și de Franța, care controlează mai multe insule în Pacific, printre care Noua Caledonie și Polinezia Franceză.

Chiar dacă își doresc legături economice mai puternice cu China, Franța și Marea Britanie – care are două elicoptere ale marinei pe Mistral – își consolidează totodată cooperarea în domeniul securității cu Japonia, un aliat apropiat al SUA, care deține a doua flotă a Asiei după China.

Amintim că Statele Unite au trimis în regiune portavionul USS Carl Vinson, căruia i s-au alăturat nave de război japoneze. „Armada” anunțată de Trump a ajuns în zona Peninsulei Coreene la sfârșitul lunii aprilie.

Tot în aceste zile, marți, un submarin nuclear american a ajuns de asemenea în largul Coreei de Sud.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
Scrie un comentariu

Scroll Up