X

UN MILION de cetățeni din Basarabia au acceptat PAȘAPOARTE BIOMETRICE pentru a circula liber în UE

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Aproape un milion de cetățeni moldoveni au călătorit timp de trei ani în spațiul UE în baza pașaportului biometric, ca urmare a obținerii de către Moldova a Regimului liberalizat de vize cu Uniunea Europeană, la data de 28 aprilie 2014. Potrivit Poliției de Frontieră, în decursul acestor trei ani, 982.764 de cetățeni moldoveni, deținători de pașapoarte biometrice, au fost înregistrați la ieșirea din țară prin punctele de trecere situate la hotar cu România și Aeroportul Internațional Chișinău, iar 849.591 persoane, ceea ce constituie 86,4%, au revenit în țară.

Cei mai mulți moldoveni au ales să treacă frontiera prin punctul de trecere Leușeni-Albița, polițiștii de frontieră înregistrând 383.763 de persoane, fiind urmat de Aeroportul Internațional Chișinău prin care au plecat spre UE 176.419 deținători de pașapoarte biometrice, iar alți 175.050 de moldoveni au mers în comunitatea europeană prin punctul de trecere Cahul-Oancea.

În celelalte puncte de trecere au fost consemnate următoarele date privind traversarea cetățenilor moldoveni în baza pașapoartelor biometrice:

  • Punctul de trecere a frontierei Sculeni-Sculeni – 147.262;
  • Punctul de trecere a frontierei Costești-Stânca – 42.550;
  • Punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați – 39.784;
  • Punctul de trecere a frontierei Ungheni-Iași – 9.916;
  • Punctul de trecere a frontierei Lipcani-Rădăuți Prut– 8.020.

Republica Moldova beneficiază de regim liberalizat de vize cu țările Uniunii Europene. De anularea vizelor pentru călătoriile de scurtă durată în spaţiul Schengen se bucură cetăţenii moldoveni, posesori ai paşaportului biometric.

În perioada 28 aprilie 2014 – 25 aprilie 2017, fluxul total de cetățeni moldoveni care au traversat frontiera cu România sau au zburat prin Aeroportul Internațional Chișinău, pe ambele sensuri (ieșire-intrare), a constituit 13.774.498 traversări, dintre care 5.305.871 au fost posesori ai pașapoartelor biometrice.

Conform datelor statistice, cetățenii moldoveni de gen masculin au traversat mai des frontiera de 1.529.475 ori, iar 1.177.115 de traversări a graniței înregistrate de către moldovence. Tinerii, cu vârste cuprinse între 26-35 ani, au fost în topul persoanelor care au ales să plece în Uniunea Europeană, numărul traversărilor acestora fiind de 752.902. Un număr mare de treceri a fost înregistrat de moldovenii cu vârsta 46+ ani (586.470 traversări), dar și cetățenii cu vârste de 18–25 de ani (520.019 traversări).

Potrivit datelor oficiale ale Agenţiei Europene pentru Gestionarea Cooperării Operative la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene (FRONTEX), din momentul liberalizării regimului de vize cu UE (28 aprilie 2014 – 25 aprilie 2017), nu a fost permisă intrarea în statele membre ale UE la peste 9 mii de cetăţeni moldoveni, ceea ce constituie aproximativ 1% din numărul total al persoanelor care s-au bucurat de oportunitatea călătoriei în statele membre ale UE fără necesitatea deținerii vizei. Motivul principal îl constituie neîntrunirea condițiilor de intrare, insuficiența mijloacelor financiare și depășirea termenului legal de ședere în statele membre.

Poliția de Frontieră de comun cu alte autorități publice asigură în continuu, în limitele competenței, ca cetățenii R.Moldova care călătoresc în statele UE să fie bine informați despre regulile de circulație în Uniunea Europeană. La fel, dotarea cu tehnică și echipament performant, cât și formarea specialiștilor în domeniul vizat identifică autoritatea de frontieră ca garant al securității la granița externă a Uniunii Europene și al condiționalităților asumate în contextul liberalizării regimului de vize cu Uniunea Europeană.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Da dar dece vă mirați?! Este realitatea crunta, că și în cazul​ cardului de nesanatate care marea majoritate l-au îmbrățișat, și în cazul de față de repeta la indigo

    1. Corect! O știre de pe Digi24 a ”transpirat” = doar 21% digitalizare în Anglia, la noi, peste 41% dorită și acceptată în privința plăților online, folosind mai mult cardul, nu cash!
      Deci, românii – rupți în cur – dar cu sufletul în Raiul pământesc, se cred mai răsăriți, mai ”moderni”, în rândul lumii…

      Așa și cu amărâții ăia din Basarabia – fac troc cu mondialiștii ca să mai iasă din mizeria în care i-au băgat conducătorii lor; și, pentru că n-au gustat din libertatea de mișcare dincolo de hotarele lor, decât unii….vor accepta, chiar vor cere orice act biometric, cipat, șamd…

      De fapt, ei sunt produsul părinților lor, care le-a dat numai lapte omenesc, nu și duhovnicesc…iar acum, și la ei, și la noi…părinții asistă năuci cum de copiii lor FUG de ei fără a se mai uita înapoi, iar unii dintre ei, fac/vor face ORICE ține de nanotehnologie ca să mai se simtă ca la tinerețe, să vadă bine, să audă bine, să meargă, să joace, să cânte și să bea de așa o pleașcă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button