PROTEST URIAS IMPOTRIVA … INCALZIRII GLOBALE. Zeci de mii de americani au defilat la Washington

Apr 30, 2017 3215 0 goo.gl/wIf4Mc

Protest urias la Washington: Pana si o vedeta de Oscar a iesit in strada impotriva lui Trump (Foto)

Zeci de mii de americani au defilat, sambata, de la Capitoliu la Casa Alba, pentru a marca importanta luptei impotriva incalzirii globale si a denunta pozitiile retrograde ale presedintelui Donald Trump in aceasta chestiune.
Acest „Mars pentru clima” s-a derulat pe o vreme caniculara in cea de-a 100-a zi a presedintiei omului de afaceri sceptic in privinta schimbarilor climatice, tinta a numeroase sloganuri si foarte criticat de catre manifestantii de toate varstele, relateaza AFP.
Actorul Leonardo DiCaprio a luat parte la defilare in mijlocul unui grup de amerindieni. „Schimbarile climatice sunt reale”, era scris pe o pancarta pe care o tinea in fata sa.

La mars a fost si fostul vicepresedinte SUA, Al Gore.

„Trump revine asupra legilor adoptate, vorbeste despre iesirea din Acordul de la Paris (din decembrie 2015 asupra schimbarilor climatice.), incearca sa relanseze productia de petrol si carbune in timp ce sunt in declin, face exact contrariul a cea ce trebuie sa faca”, a detaliat Robert Siegel, un inginer venit din statul New York pentru a lua parte la manifestatie.

Unele pancarte s-au inspirat din faimosul slogan al lui Trump, transformandu-l din „Sa redam maretia Americii” in „Sa redam frigul Americii”.
Altii au luat in deradere costul pentru mediul inconjurator al frecventelor sale deplasari in weekend in Florida, adaugand ca resedinta sa de la Mar-a-Lago este amenintata de cresterea nivelului oceanelor.
„Reprezentam majoritatea, chiar daca nu suntem acum la putere. Majoritatea populatiei este de acord cu ideile acestui mars”, a afirmat Bill Jenkins, un profesor de muzica, referindu-se la votul popular pierdut de Donald Trump la alegerile pe care le-a castigat la 8 noiembrie.
Multe bannere purtau inscriptii pentru promovarea unei economii mai verzi care sa acorde un loc mai important energiei regenerabile si avertizau despre pericolul lipsei de actiune, denuntand declaratiile contradictorii ale lui Donald Trump.
Liderul administratiei de la Washington a afirmat printre altele ca schimbarile climatice sunt o „farsa” sau un „concept inventat de chinezi pentru a impiedica industria americana sa fie competitiva”.
Pentru Kem Morawski, o pensionara din statul Maryland, obiectivul acestei defilari este de „a arata Congresului ca multa lume este preocupata de schimbarile climatice”. Cat despre Trump, „nu sunt sigura ca ne va asculta”, a adaugat ea.
Organizatorii marsului spun ca vreo 300 de manifestatii similare au avut loc in toata tara, in orase ca Seattle, Boston, San Francisco, Chicago, Denver.

NOTĂ OrtodoxINFO
Vă rugăm să ne sprijiniți! Ajutorul dvs. va fi pentru continuitatea acestui portal. Click pentru detalii.
articole asemănătoare
Scrie un comentariu