Turcia a BOMBARDAT forțele kurde YPG/PKK din nordul Siriei și nord-vestul Irakului

Apr 27, 2017 3184 1 http://bit.ly/2H6k5TU

http://www.trbimg.com/img-55b8ee9e/turbine/la-fg-turkey-bombing-kurds-20150729

În cursul zilei de marți, aviația tură a efectuat cele mai puternice atacuri împotriva forțelor kurde YPG/PKK din acest an, bombardând pozițiile acestora în nordul Siriei și nord-vestul Irakului, ucigând și rănind mai mulți luptători în acest proces.

Potrivit informațiilor, 6 luptători kurzi din PKK (Partidul muncitorilor din Kurdistan), grupare considerată teroristă de către Turcia, au fost uciși în munții Sinjar din Irak în timp ce în Siria, bombardamentele aviației turce au ucis aproximativ 18 luptatori YPG (filiala siriană a PKK), susținută însă puternic de către Statele Unite și alte state NATO.

Recent, armata turcă a început să disloce trupe de-a lungul graniței turco-siriene, în vederea lansării unei noi operațiuni militare pe teritoriul Sirian, împotriva forțelor kurde YPG. Nu se cunosc încă informații despre viitoarea operațiune a armatei turce, însă se speculează că aceasta va fi lansată în nordul provinciei Raqqa, în zona orașului Tal Abyad, urmând să fie susținută de către efective ale armatei turce și rebeli islamiști și jihadiști din mai multe grupari afiliate Opoziției Siriene, ca și în cazul operațiunii „Scutul Eufratului”.

Într-un interviu acordat Reuters la palatul său prezidențial din Ankara, președintele turc, Recep Tayyp Erdogan, a declarat că:

„Suntem obligați să luăm măsuri. Trebuie să luăm măsuri. Am împărtășit acest lucru cu Statele Unite și Rusia și îl împărtășim și cu Irak-ul”.

Statele Unite au criticat Turcia în urma atacului, susținând că aceasta nu poate lupta împotriva PKK punând în pericol lupta împotriva Statului Islamic (ISIS). De asemenea, mai mulți militari americani au vizitat zona bombardată de către aviația turcă în nordul Siriei.

http://syriadirect.org/uploads/editor/source/April%2017/0425derik.jpg

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
Un comentariu la “Turcia a BOMBARDAT forțele kurde YPG/PKK din nordul Siriei și nord-vestul Irakului”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
  1. Magda
    # 28 aprilie 2017 at 10:28

    Hoopaaa! Asta face trimitere la o altă profeție ce va să vie: ca să-i liniștească, occidentalii vor creea o țară a kurzilor, chiar în inima Turciei.
    Deci, Turcia și-o face cu mâna ei!

Scrie un comentariu

Scroll Up