X

Turcia a BOMBARDAT forțele kurde YPG/PKK din nordul Siriei și nord-vestul Irakului

de null
http://www. trbimg.com/img-55b8ee9e/turbine/la-fg-turkey-bombing-kurds-20150729

În cursul zilei de marți, aviația tură a efectuat cele mai puternice atacuri împotriva forțelor kurde YPG/PKK din acest an, bombardând pozițiile acestora în nordul Siriei și nord-vestul Irakului, ucigând și rănind mai mulți luptători în acest proces.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Potrivit informațiilor, 6 luptători kurzi din PKK (Partidul muncitorilor din Kurdistan), grupare considerată teroristă de către Turcia, au fost uciși în munții Sinjar din Irak în timp ce în Siria, bombardamentele aviației turce au ucis aproximativ 18 luptatori YPG (filiala siriană a PKK), susținută însă puternic de către Statele Unite și alte state NATO.

Recent, armata turcă a început să disloce trupe de-a lungul graniței turco-siriene, în vederea lansării unei noi operațiuni militare pe teritoriul Sirian, împotriva forțelor kurde YPG. Nu se cunosc încă informații despre viitoarea operațiune a armatei turce, însă se speculează că aceasta va fi lansată în nordul provinciei Raqqa, în zona orașului Tal Abyad, urmând să fie susținută de către efective ale armatei turce și rebeli islamiști și jihadiști din mai multe grupari afiliate Opoziției Siriene, ca și în cazul operațiunii „Scutul Eufratului”.

Într-un interviu acordat Reuters la palatul său prezidențial din Ankara, președintele turc, Recep Tayyp Erdogan, a declarat că:

„Suntem obligați să luăm măsuri. Trebuie să luăm măsuri. Am împărtășit acest lucru cu Statele Unite și Rusia și îl împărtășim și cu Irak-ul”.

Statele Unite au criticat Turcia în urma atacului, susținând că aceasta nu poate lupta împotriva PKK punând în pericol lupta împotriva Statului Islamic (ISIS). De asemenea, mai mulți militari americani au vizitat zona bombardată de către aviația turcă în nordul Siriei.

http://syriadirect.org/uploads/editor/source/April%2017/0425derik.jpg

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Hoopaaa! Asta face trimitere la o altă profeție ce va să vie: ca să-i liniștească, occidentalii vor creea o țară a kurzilor, chiar în inima Turciei.
    Deci, Turcia și-o face cu mâna ei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button