S-a descoperit o noua specie de paianjen: E ,,cat o farfurie de mare”

Apr 27, 2017 3646 1 http://bit.ly/2HcdYxi

Foto: Muzeul de Istorie Naturala din San Diego

Un paianjen cu o dimensiune de aproximativ 23 centimetri in diametru, descoperit de oamenii de stiinta in Baja California din nord-vestul Mexicului, a fost confirmat ca apartinand unei noi specii.

Paianjenul numit „Califorctenus Cacachilensis”, specie endemica in aceasta peninsula, a fost reperat pentru prima data in pesterile din Las Cacachillas, a declarat Maria Luisa Jimenez, specialista in cadrul Centrului de Cercetari Biologice din Nord-Est (CIBNOR).

„Prima data cand l-am vazut, am fost foarte impresionata de dimensiunea sa”, a spus Jimenez pentru sursa citata.

„Niciodata pe parcursul carierei mele nu am mai intalnit un paianjen atat de mare, aproape cat o farfurie”.

Aceasta specie a fost descoperita initial in 2013, in timpul unei expeditii obisnuite desfasurata de oameni de stiinta de la Muzeul de Istorie Naturala din San Diego (theNAT) si de cercetatori mexicani, potrivit site-ului institutiei.

Pentru determinarea caracteristicilor si legaturilor cu alte specii cunoscute, oamenii de stiinta au apelat la Jimenez si la alti experti de la Universitatea Campinas din Brazilia. „Am capturat opt exemplare, le-am comparat (…) si am ajuns la concluzia ca este o specie noua”, a spus ea.

Acest paianjen cu picioare de 10 centimetri si un corp de dimensiuni mici, masurand in total circa 23 de centimetri in diametru, este similar cu „paianjenul brazilian ratacitor” si face parte din familia tarantulelor prezente in aceasta tara. Ca si acestea, are corpul aplatizat si doua carlige mari, impunatoare. Capul si picioarele sunt cafenii, iar abdomenul este galben.

In ciuda aspectului intimidant, paianjenul nu este agresiv. „Cu exceptia incercarii de capturare a sa”, a adaugat Jimenez, care a dat asigurari ca „veninul nu este letal pentru om”.

Acest paianjen este nocturn si se deplaseaza rapid, astfel incat este dificil de observat.

Potrivit lui Jimenez, in lume traiesc peste 45.000 de specii de paianjeni, printre care aproape 250 sunt endemice in Baja California.

 

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
Un comentariu la “S-a descoperit o noua specie de paianjen: E ,,cat o farfurie de mare””
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
  1. BEST BACAU
    # 1 mai 2017 at 20:08

    Se „joaca” baietii „destepti” de-a Dumnezeu !?
    Oare pana cand ?>!

Scrie un comentariu

Scroll Up