O nouă specie de om: HOMO ANTIRELIGIOSUS

Apr 21, 2017 58450 7 http://bit.ly/2Hb0Ati

Am în casă darwinişti care mă iau la mişto. Cu Dumnezeul meu cu tot. Nu-i bai. C-aşa-i frumos şi sănătos, să râzi de tine însuţi până-ţi dă sângele pe nas de bucurie. Face bine la minte, inimă şi literatură. Dar până îmi apără Statul dreptul la libertatea de conştiinţă religioasă, încerc s-o fac eu mai bine, pe persoană fizică şi jurnalistică.

 Când apare o nouă rasă de câini, apar şi problemele de adaptabilitate nerulată: cică dobermanul îşi muşcă uneori stăpânul, pitbullul e foarte agresiv şi trebuie să-i bagi degetele în ochi ca să-şi dea drumul din, să zicem, prohabul preopinentului.

Şi la noi, la oameni, apar rase noi încă neadaptate Azi: Românul antihristic de Facebook. 

Premisa lui e una singură: „Religia e Evul Mediu!” „Religia omoară!” „Religia te spală pe creier!”.

 Pe lângă prostul p.r. al Inchiziţiei, care a omorât mai puţini oameni în toată istoria ei decât laicii într-o singură lună de expediţii de jaf şi pedepsire economică în Germania, singura grijanie permisă a omului recent laic este că „vrea o ţară ca afară”, unde Biserica nu se amestecă în treburile lui pleziriste. În plus de asta occidentalii nu sunt „oameni credincioşi”, isn`t it?! Ideologia non religiosului militantist este agresivitatea superioară pe care, nu-i aşa, Raţiunea şi Ştiinţa o clamează de vreun secol încoace. Secol care a distrus ireversibil planeta pentru „raţiunea” de a face profit şi a omorî cei mai mulţi oameni din toată istoria omenirii, religioasă sau nu.

Poţi să-i trimiţi tu la cei mai mari oameni de cultură români cu loc în strană, poţi să-i spui tu despre faptul că Biserica a ţinut invăţământul românesc. 

Că, de fapt, iluminismul transilvan nu ar fi existat fără Biserică. Că toţi cei patru ctitori ai iluminsmului românesc, Micu, Maior, Şincai şi Budai-Deleanu au făcut studii teologice şi de drept canonic la Roma şi Viena. Degeaba. Nu ştie cine sunt „gagii”.

Poţi să-l trimiţi la „Sacrul şi Profanul” lui Eliade, unde iţi explică savantul nostru la ce e utilă religia în viaţa ta de om fără sens şi rost:

„Am putea spune, pe scurt, că pentru oamenii moderni lipsiţi de religiozitate, Cosmosul a devenit opac, inert şi mut: nu mai transmite nicium mesaj şi nu mai cuprinde niciun „cifru”. Sentimentul sfinţeniei Naturii se mai păstrează în Europa zilelor noastre, mai ales la populaţiile rurale, unde mai există un creştinism trăit ca liturghie cosmică.”

Degeaba poţi să-i citezi din gândirea gânditorului comunist, Karl Marx: „Religia este suspinul creaturii chinuite. Ea este opium pentru popor. Suprimarea religiei, a acestei fericiri iluzorii a poporului este cerinţa adevăratei fericiri” sau din arhivele PCR: „Toate religiile de până acum au fost expresia nivelului de dezvoltare istorică a fiecărui popor sau a unui grup de popoare. Comunismul este acea treaptă de dezvoltare istorică care face de prisos toate religiile existente şi le desfiinţează”, gânditorul militantist anti creştin vine din nou peste tine să-ţi demonstreze superioritatea „particulei lui Dumnezeu” asupra lui Dumnezeu însuşi. 

Dacă îi spui toate astea, o faci nu ca să-l faci să creadă în Cel de Sus. Nu, nu, căci o să te acuze că-l hărţuieşti religios şi te denunţă public.

Să creadă, aşadar, omul ăsta nou, chiar şi în Cel de Jos, nu mă deranjează. Încerc, uneori, doar să-l fac să afle locul Bisericii în istoria devenirii noastre ca naţiune.

Încerc să-l fac să ia Biserica ca pe-o Bunică ce are „păsărelele” ei, şi care, oricum, nu mai are mult de trăit. Drept pentru care să-i zâmbim.

Dar nu Biserica vreau s-o apăr eu aici, ci credinţa, protejată prin legile naţionale şi internaţionale. Sau prin legile ONU anti profanare, par egzamplu..

Dacă vii însă in Ramadam şi-l injuri pe Mohamed, te poţi aştepta să-ţi intre nişte demenţi în numele credinţei şi să te facă curios pe loc cu privire la clasica şi laica nedumerire a existenţei vieţii de după moarte.

Am zis-o, fără să-mi treacă prin cap să justific în vreun fel vreo crimă, şi atunci când „Charile Hebdo” şi-a luat-o in plină redacţie. Este o publicaţie care  bagă mâna-n fundul profetului Mohamed pe prima pagină şi care o avea pe Maica Domnului cu picioarele crăcănate ca la ginecolog, ceea ce, de exemplu Caţavencu nu a făcut-o niciodată. Mă rog, poţi râde la faze de-astea, ăştia cu gusturi de autobază, dar în mod cert te-ai şters cu credinţa unor oameni „la coeur”.

Dacă vii in timpul Paştelui să practici pe toţi pereţii hating anti religios atunci te poţi aştepta la o reacţie mai darwinistă, din popor, de la cei care îşi halesc cozonacul cu ochii la slujba de la Putna. Pentru că până şi Mântuitorul s-a înfuriat răsturnând tablele negustorilor din faţa templului. Şi, atenţie, era in timpul servciului.

Cât despre Biserica de azi a lui PFA Ciobotea, nu pot să vă spun ce cred despre anticristeţea sa, pentru că voi fi afurisit în câteva zile. Şi eu:

1.Vreau manual de istoria religiilor în şcoli

2. Vreau ca Biserica să plătească taxe şi

3. Biserica să nu mai facă politică în altar.

Aşa că, nu mă pot opune unei profeţii, care spune că bisericile se vor goli, dar mă pot burzului, când diferiţi atei vor să-şi fâlfâie superioritatea lor de oameni care se trag din maimuţă şi vin de nicăieri, ducându-se niciunde. Nu, mersi. 

Hristos A Inviat!

de Liviu Mihaiu

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
7 Comentarii la “O nouă specie de om: HOMO ANTIRELIGIOSUS”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. Magda
  # 21 aprilie 2017 at 11:27

  Excelent articol!
  Bine scris…

 2. Marius Eugen
  # 21 aprilie 2017 at 11:29

  „Biserica să plătească taxe”? Păi Biserica plăteşte taxe, prin credincioşii ei. 88% din taxe vin de la ortodocşi. Eu sunt pentru abolirea taxelor. Să platim numai servicii, benevol.

 3. petrupetru
  # 21 aprilie 2017 at 12:18

  Da, un articol „acid”, bine scris.
  Toti acesti tineri sau mai batrani ce se aventureaza sa injure pe Acela Care i-a creat, sunt doar subiectii unei propagande grosiere, dar inteleasa drept „logica fireasca” a unui presupus progres stiintific… Bietii oameni nici nu banuie cit de inselati sunt! Si din inselati se transforma in ucigasi si atunci, oare, vor crede ca au facut o fapta buna? Daca da, nu mai e nimic de adaugat…
  Limitele stiintei sunt evidente, dar nu pentru cei indoctrinati de atitia ani de zile, care CRED in acest obiect de studiu…
  Totusi, noi spunem intregii lumi: Hristos a Inviat!
  Voi, acesti dezorientati care credeti in basmul cosmaresc al evolutiei, ce puteti spune?
  NIMIC!

 4. Dorel
  # 21 aprilie 2017 at 13:09

  Voua va pare OK articolul pana la capat?

  Chiar daca le spunem ierarhilor cretani ca nu au semnat ce trebuia in Creta , nu pot sa inteleg ce inseamna ” Biserica de azi a lui PFA Ciobotea” oare nu noi… crestinii ortodoxi suntem Biserica?
  Cat despre( 1.Vreau manual de istoria religiilor în şcoli 2. Vreau ca Biserica să plătească taxe şi
  3. Biserica să nu mai facă politică în altar.) parca autorul din lipsa de inspiratie a dat copy -paste se pe site-ul celor de la Accept.
  Sub masca apararii credintei in fata ateismului autorul de fapt ataca Biserica si credinta noastra.
  Asta e parerea mea …Voi cum vedeti cele de mai sus?
  Hristos a Inviat, bucuria mea!

 5. marinela
  # 21 aprilie 2017 at 15:48

  Mi-a placut mult articolul cu tenta ironica,dar adus bine din condei. cum se spune.

 6. Paul222
  # 21 aprilie 2017 at 21:05

  Degeaba a reactionat daca la urma pomeneste de sminteala satanista ce se cheamă Manualul de Istoria Religiilor.

Scrie un comentariu

Scroll Up