Ziua a TREIA. Exerciţiul de testare a sirenelor scoate la suprafaţă ANOMALII. În Bistriţa, DOAR 13 din cele 16 sirene au pornit joi, iar din 100 de adăposturi DOAR 22 sunt PUBLICE

Apr 20, 2017 3357 0 http://bit.ly/2qIpfdD

În municipiul Bistriţa, doar 13 din cele 16 sirene au pornit joi, în jurul orei 10.17, în cadrul exerciţiului naţional de alarmare iniţiat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Cele trei sirene electronice pe care le deţine municipiul sunt defecte.

Exerciţiul de alarmare a început cu un mesaj transmis de pompierii voluntari, prin care populaţia era avertizată că urmează să aibă loc un exerciţiu.

Conform şefului Serviciului Protecţie Civilă şi Voluntariat pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa, Irinel Rad, în Bistriţa există 13 sirene electrice şi trei electronice pentru alarmare a populaţiei, însă funcţionează doar sirenele electrice, cele electronice fiind defecte.

“În acest an Primăria Bistriţa a alocat 50.000 de lei pentru achiziţia unei noi centrale folosite pentru gestionarea sirenelor electronice în Bistriţa”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, şeful Serviciului Protecţie Civilă şi Voluntariat pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa.

Probleme există şi la capitolul adăposturi civile, în municipiul Bistriţa existând o sută de astfel de adăposturi în care încap aproximativ 25.000 de bistriţeni, adică o treime din populaţia oraşului, însă numai 22 dintre acestea sunt publice.

Cel mai vechi adăpost datează din 1974, iar cel mai nou adăpost a fost construit în urmă cu patru ani de autorităţile locale în zona centrală a oraşului. Adăpostul în care municipalitatea a investit 150.000 de lei ar trebui să găzduiască punctul de comandă al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă condus de primarul municipiului Bistriţa. În acest adăpost, în suprafaţă de 200 de metri pătraţi, vor avea acces numai membri Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă. Adăpostul este ultramodern, construit la standarde europene, cu pereţii din beton armat groşi de o jumătate de metru, cu sisteme de ventilaţie şi menţinere a vieţii de ultimă generaţie, cu un generator de curent şi o zonă de evacuare inteligentă în caz de calamitate, însă Primăria Bistriţa nu a mai alocat banii necasari dotării adăpostului cu aparatură şi mobilier.

”Adăpostul este funcţional, dar deocamdată nemobilat”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistriţa, Mihai Ruşti.

Nici şcolile şi instituiţiile publice din oraş nu stau mai bine la capitolul adăposturi civile. Deşi legislaţia prevede că toate instituţiile publice şi şcolile trebuie să aibă un astfel de adăpost, clădirile în care funcţionează instituţiile de învăţământ au fost ridicate înainte de apariţia legii, aşa că nicio şcoală din Bistriţa nu are un astfel de adăpost, situaţia fiind similară şi la nivelul instituţiilor publice din oraş.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
Scrie un comentariu

Scroll Up