Asociaţia Juriştilor pentru Apărarea Drepturilor şi Libertăţilor susține că legea vaccinării este un proiect abuziv

Apr 20, 2017 4628 2 http://bit.ly/2H7X3Ml

http://thesciencepost.com/wp-content/uploads/2014/10/vaccibegirl.jpg

Legea vaccinării naște controverse, la scurt timp după ce a intrat în dezbatere publică. Unii părinți nu vor să fie obligați să-și vaccineze copiii, pentru că se tem de reacţiile adverse care ar putea apărea în urma imunizării. O asociaţie de părinţi respinge în totalitate proiectul, pe care îl consideră abuziv şi ilegal. Un articol din lege spune însă că statul va plăti în cazul oricărui efect advers creat de imunizare.

Ministerul Sănătăţii ar urma să plătească tratamentul, dacă se dovedeşte că vaccinul administrat copilului a provocat reacţii adverse. Acum, costurile terapiei de care au nevoie pacienţii care au suferit din cauza imunizării nu sunt decontate de stat. Asociaţia Juriştilor pentru Apărarea Drepturilor şi Libertăţilor este nemulţumită de actuala formă a legii vaccinării despre care spune că e abuzivă.

Părinţi din toată ţara au depus deja la Ministerul Sănătăţii modificări la proiectul de lege.

Medicii de familie nu iau însă în calcul varianta nevaccinării. Numai prin imunizare sunt evitate epidemiile, spun ei, iar cei mici sunt protejaţi împotriva unor boli precum tetanosul, poliomielita, hepatita B şi difteria.

Proiectul legii vaccinării va sta în dezbatere publică 30 de zile. Va intra însă, în vigoare cel mai devreme în anul 2019, iar până atunci ar putea suferi mai multe modificări.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
2 Comentarii la “Asociaţia Juriştilor pentru Apărarea Drepturilor şi Libertăţilor susține că legea vaccinării este un proiect abuziv”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. catalin_b
  # 20 aprilie 2017 at 18:40

  30 de zile începând de când, frate admin?

 2. Iris
  # 20 aprilie 2017 at 19:38

  PROF. ANTRENOR DE GENII FLORIAN COLCEAG DESPRE VACCINURI:

  https://vimeo.com/213150670

  DOCTOR MIRCEA PUSCASU:

  https://bucovinaprofunda.wordpress.com/2017/03/31/stiati-ca-hexavaccinul

Scrie un comentariu

Scroll Up